Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 10:32

PCR testi zorunluluğu başladı mı? PCR testi ücreti ne kadar?

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal faaliyet alanlarında PCR testinin zorunlu olduğunu açıkladı. Peki, PCR testi fiyatı ne kadar 2021? PCR testi zorunluluğu başladı mı? PCR testi nerelerde yapılabilir?

PCR testi zorunluluğu başladı mı? PCR testi ücreti ne kadar?
pcr testi,,cumhurbaşkanı erdoğan,,kabine toplantısı,

Son yapılan Kabine toplantısından çıkan en önemli karar PCR testi ile ilgili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitim, konser, tiyatro, sinema ve seyahat gibi toplu faaliyetlerde PCR testi zorunlu olacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından PCR testi ile ilgili birçok detay araştırılmaya başladı. Açılımı ‘Polymerase Chain Reaction’ olan PCR oldukça pratik bir şekilde uygulanıyor. Tıbbi ve biyolojik araştırmalar esnasında sıklıkla kullanılmakta olan bir yöntem olarak bilinen PCR testinin sonucunun negatif çıkması durumunda ise kişinin virüs taşımadığı saptanır.

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, eylülde okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca öğrencinin ve çeşitli sektörlerde işlerine dört elle sarılan vatandaşların geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini vurguladı.  Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,aşı olmayan üniversite öğrencilerinin ve çalışanların da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceklerini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak konuya ilişkin Uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacaklarını ifade etti.

PCR testi zorunluluğu başladı mı? PCR testi ücreti ne kadar?

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu başlayacak. Dolayısıyla işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulanacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına izin verilmeyecek.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

Sosyal faaliyet alanlarına girişte negatif PCR testi zorunluluğu getirilmesiyle tartışılan bir diğer konu da PCR testlerinin ücretli olup olmayacağı ile ilgili oldu. Konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan beklenen açıklama geldi. Bakan Koca, okullar ve üniversiteler için gereken PCR testlerinin Devlet Hastanelerinde ücretsiz yapılabileceğini duyurdu.

PCR TESTİ NASIL YAPILIR?

PCR testi, sürüntü örneği alınarak uygulanan bir testdir. Kişinin burnundan ve boğazından alınan örneklerin incelenmesi ile test sonucu saptanır. Hastalığın ilk aşamasında burundan veya boğazdan örnek alınması yeterli olsa bile, hastalığın ilerlediği durumlarda havayollarından örnek alınması daha doğru bir sonuç alabilmek için büyük önem taşır. Hastalığın ilerlemesine bağlı olarak burunda veya boğazda örnek kalmama durumu ile karşılaşılabilmektedir. PCR testi uygulanırken kan alma işlemine gerek duyulmaz. Sadece sürüntü yöntemi ile test yapılabilir. Bu yüzden daha acısız bir test yöntemidir. Test, uzun çubuklar yardımı ile örnek alınarak yapılır.

PCR TESTİ NEREDE YAPILIR?

Yetkililere göre PCR test sonuçları yapıldıktan 2 saat sonra öğrenilebiliyor. PCR testi sonuçları e-Devlet'te yer alan e-Nabız uygulamasının raporlar kısmına yapıldığı gün içinde yüklenmektedir. Dolayısıyla vatandaşlar, PCR testlerini Devlet Hastanelerinde rahatlıkla yaptırabilir.

PCR testi sonucu öğrenme ekranı için tıklayın.

PCR testi zorunluluğu başladı mı? PCR testi ücreti ne kadar?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...