Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2021 09:54

Petrol atıklarına rağmen yüzen vatandaştan ilginç cevap

Hatay'ın Samandağ ilçesinde sahile vuran petrol atıklarına aldırış etmeyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Denizde yüzen vatandaşlardan biri, "Petrol atıklarında yüzmek bence zararlı değil" dedi.

Petrol atıklarına rağmen yüzen vatandaştan ilginç cevap
Suriye,,Hatay,,petrol,,Samadağ,,Akdeniz,

Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden 15 bin ton petrolün denize karışmasıyla Akdeniz'de ciddi bir deniz kirliliği meydana gelmişti. Denizde temizlik devam ederken, hafta sonu çok sayıda vatandaş Samandağ sahilinde yüzmeye devam etti.

GÖNDERENLER UTANSIN

Yüzen vatandaşlardan Memik Özberber, "Yüzerken ayağımıza yapıştı, dün de vücudumuzun birçok yerine yapmıştı. Bu petrol atıklarını gönderenler utansın. Petrol atıklarında yüzmek bence zararlı değil ben çok pis yerlerde çalıştım bu benim için çok güzel" dedi.

TEMİZLİK SÜRÜYOR

Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden denize karışan 15 bin tonluk petrol önce Kıbrıs açıklarına sonra da Hatay'ın Samandağ sahillerine vurmuştu.

Dünyanın uzun sahillerinden olan 14 km Samandağ kıyı şeridi boyunca kendini gösteren petrol atıklarının temizlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik ekipleri ve Nene Hatun gemisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öncelikle sahilde bulunan petrol atıkları temizlik görevlileri tarafından temizlenirken, 4 tane gemi de deniz açıklarında çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...