Tgrt Haber
04 Ocak 2022 14:52

Pitbull gezdirene 15 bin lira para cezası

Sivas'ta yasaklı ırk olan pitbull cinsi köpeğini gezdirmeye çıkan bir genç, vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, ihbarın doğru olduğunu görünce gence 14 bin 982 lira para cezası yazdı.

Pitbull gezdirene 15 bin lira para cezası
sivas,,pitbull,,yasaklı ırk,,para cezası,

Sivas'ta yasaklı ırk olmasına aldırmadan pitbull cinsi bir köpeği sahiplenen ve sokakta gezdirmeye çıkaran bir genç, ekipler tarafından 14 bin 982 lira para ceazasına çarptırıldı.

HAYDİ EKİPLERİ YÖNLENDİRİLDİ

Sivas’ta E.B. isimli 16 yaşındaki genç, geçtiğimiz gün sahiplendiğini iddia ettiği pitbull cinsi köpeğini Fatih Mahallesi'nde gezdirmek istedi. Bazı vatandaşların Pitbulldan korkarak polisi araması üzerine olay yerine HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) ekipleri yönlendirildi. E.B.’ye yasaklı köpek beslediği ve ağızlıksız gezdirdiği için 14 bin 982 TL idari para cezası uygulandı. Genç neye uğradığını anlayamadı.

'SOSYAL MEDYADAN ALDIM'

E.B. olay yerinde polis memurlarına yaptığı açıklamada pitbullu geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden satın aldığını söyledi. Pitbulların satışının yasak olmasına rağmen sosyal medya üzerinden satışının yapılması dikkat çekti.

Pitbull gezdirene 15 bin lira para cezası

SATIŞ YAPAN HESAP HAKKINDA İNCELEME

Ekipler, sosyal medya üzerinden köpeğin satışını gerçekleştiren hesapla ilgili inceleme başlattı. Pitbull cinsi köpek ise Sivas Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...