Tgrt Haber
20 Aralık 2021 09:51

Polislerin tepki çeken gözaltısına soruşturma: 12 yaşındaki çocuğu sürüklediler

Karabük’te bisiklet çaldığı iddiasıyla 12 yaşındaki çocuğu sürükleyerek gözaltına alan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Polislerin tepki çeken gözaltısına soruşturma: 12 yaşındaki çocuğu sürüklediler
karabük,,polis,,çocuk,

Karabük Valiliği, Safranbolu ilçesinde bisiklet çaldığı iddia edilen çocuğun polis ekiplerinin yere yatırılarak gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaptı. Polisler hakkında soruşturma başlatılırken, çocuk ve aileden özür dilenildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Safranbolu'da bisiklet hırsızlığı üzerinde çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli iki sivil polis memurunun ilgili konu ile alakalı araştırma yaptığı sırada eşgale uyan Miraç Akgün'ü durdukları ve çocuğun kaçmak istediği iddia edildi.

Yapılan inceleme sonrası bahsi geçen çocuğun bisiklet hırsızlığının faili olmadığı ve görevli polis memurlarının müdahalesinin maksadını aştığının ifade edildiği açıklamada, "Yaşanan bu talihsiz olay, valiliğimizi ve emniyet teşkilatımızı derinden üzmüştür. Bu talihsiz olaya muhatap olan çocuğumuzun yaşadığı bu travmadan dolayı çocuğumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahili bulunan görevliler hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

‘SANKİ BENİ KAÇIRACAKLARDI’

Yaşananları gazetecilere anlatan ve çok korktuğunu belirten 12 yaşındaki Miraç Akgün, “Arabadan inen biri sert bir şekilde kolumdan tuttu. Bırak beni diyorum bırakmıyor. Bana ‘Bu bisikleti nereden aldın, nereden çaldın’ diyor. Kaçmayı deniyorum, olmuyor. Sonra diğeri geldi belime sarıldı uygun olmayacak bir şekilde. Yine kaçmaya çalışırken ikisi tuttu. Yere düştüm bisikletime sarıldım. Tutundum baya ama yine çekiyorlar. Ben o sıra yardım edin diye bağırıyorum. Bana polisim demeden saldırdı. Babamı arayalım, babam memur diyorum dinlemiyor beni. Acayip korktum. Sanki kaçıracaklarmış gibi her yerimden tuttular, çok kötüydü” dedi.

Polislerin tepki çeken gözaltısına soruşturma: 12 yaşındaki çocuğu sürüklediler

‘BİZ HİÇBİR ŞEY YAPMADIK’ DEDİLER

Polisin kendisini aradığını ve oğlu hakkında hırsızlık iddiası olduğunu belirten baba Ferhat Akgün, emniyete gittiğinde hüngür hüngür ağlayan oğlunun üzerinin çamur içinde olduğunu, polislerin oğlunu psikolojik olarak tükettiğini söyledi. Polisin ‘çocuğa hiçbir şey yapmadık’ dediğini aktaran baba, “Kamera kayıtlarına baktığımızda kendi oğlumun anlattığı gibi yerlerde sürüklüyorlar” diye konuştu.

‘İSTEDİĞİ YERE ŞİKAYET ETSİN’

Yaşanan olay karşısında baba Akgün, polislere tepki göstererek “Yüzüne tükürülecek insansınız dedim. Orada çocuğumu darp etmişler o halde bile üzerimize geliyorlar. Kardeşim de özür dileyin sizden şikayetçi olur demiş. Nereye gidiyorsa gitsin şikayetini yapsın demişler” ifadelerini kullandı.

Polislerin tepki çeken gözaltısına soruşturma: 12 yaşındaki çocuğu sürüklediler

İFADE ALINMADI İDDİASI

Hastaneden rapor alıp karakola gittiklerini belirten baba Akgün, karakolda ifadelerinin alınmadığını ve 3,5 saat bekletildiklerini iddia etti.

Olaydan sonra oğlunun uyuyamadığını aktaran Akgün, defalarca ‘Bırakın beni ben çalmadım’ diyerek uykusundan uyandığını ve sakinleşmesi için hastaneye götürdüklerini söyledi. Akgün, yarın savcılığa giderek polislerden şikayetçi olacaklarını ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...