Tgrt Haber
09 Ocak 2022 22:12

Polisten kaçarken kaza yapan alkollü sürücünün yemediği azar kalmadı

Aksaray’da drift atarken polis ekiplerinin radarına takılan alkollü sürücü polisten kaçarken tıra çarptı. Kazada yaralanan alkollü sürücüye ilk müdahaleyi polis yaparken kaza yaptığı tır şoförü kendisine tepki gösterdi.

Polisten kaçarken kaza yapan alkollü sürücünün yemediği azar kalmadı
Aksaray,drift,kaza,alkollü sürücü

Aksaray’da otomobilinde alkol alarak seyir eden Ahmet Han K. (20), alkolün de verdiği etkiyle yolda drift atmaya başladı. Devreye gezen polis ekipleri aracı fark ederek durması yönünde ihtarda bulundu. İhtara uymayan sürücü hızla aracıyla kaçmaya başlarken polis ekipleri ile arasındaki kovalamaca başladı.

KAZA YAPTI YAYA KAÇTI

Sürücü telaşa kapılarak trafikte tehlike saçarak giderken tıra çarparak durdu. Kazada otomobilin ön kısmı adeta hurdaya döndü. Otomobilden kısa sürede çıkmayı başaran yaralı sürücü, yaya olarak kaçmaya devam etti. Ara sokaklara doğru kaçan yaralı sürücü bir süre peşinden koşan polis ekiplerince yakalandı. 

Polisten kaçarken kaza yapan alkollü sürücünün yemediği azar kalmadı

“HİÇ Mİ VURACAK ADAM BULAMADIN”

Polis ekipleri alkollü sürücüye “Neden kaçtın” diyerek sorarken “Kafam iyiydi vallahi, kaçıyordum” diye cevap verdi. Yaralı sürücüye bir tepki de kaza yaptığı tır şoföründen geldi. Tır şoförü Kuralay, “Lan oğlum ne yapayım ben seni? Hiç mi vuracak adam bulamadın sen? Sizinle mi uğraşacağız biz?” diyerek tepki gösterdi.

Polisten kaçarken kaza yapan alkollü sürücünün yemediği azar kalmadı

KAÇTIĞI POLİSLER İLK MÜDAHALEYİ YAPTI

Yaralı olarak kaçan ve yakalanan sürücüye ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı. Polis aracından getirdikleri peçete ile sürücünün kafasındaki kanamayı durdurmaya çalışan polis memurları, bir taraftan da tedirginlik yaşayan sürücüyü konuşarak sakinleştirmeye çalıştı.

ISRARLA ARACINI VE EHLİYETİNİ SORDU

Polis memurlarının bir taraftan yarasına müdahale ettiği, bir taraftan da sakinleştirmeye çalıştığı yaralı sürücü bu kez de ehliyet ve aracının peşine düştü. Oturduğu yerden kalkıp gitmek isteyen genç, polis ekiplerine defalarca aracını sordu. Oturduğu yerden kalkmasına izin vermeyen polis memurlarına ilk önce aracını soran genç sürücü, “Ahmet ağabey araba nasıl? Tamam da arabaya bir bakabilir miyim?” diye seslendi. Daha sonra ehliyetini soran sürücü, “Ehliyet gitti benim. Ehliyet gitti” dedi. Israrla kalkmak isteyen sürücü, son olarak kalkabilmek için üşüdüğünü belirterek, “Kalkabilir miyim? Dondum ağabey hasta olacağım” dedi. Genç sürücü, “Bir sigara verir misin Ahmet ağabey?” diye seslendiği polis memuruna ısrarla defalarca aracını sordu.

Polisten kaçarken kaza yapan alkollü sürücünün yemediği azar kalmadı

EHLİYETİNE EL KONDU, PARA CEZASI KESİLDİ

Bir süre sonra olay yerine ambulansın gelmesiyle polis ekipleri rahat bir nefes aldı. 112 Acil Yardım ekipleri yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulansa bindirilen sürücü Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, yapılan testte 1.26 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yapılan işlemlerin ardından sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 825 TL, trafiği tehlikeye düşürmekten 427 TL, trafik kurallarını ihlal etmekten 196 TL olmak üzere toplam 2 bin 448 TL para cezası kesildi. Sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, araç da trafikten men edilerek otoparka çekildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...