Tgrt Haber
19 Mart 2019 10:53

Prof. Dr. Banu Coşar: Göz kapağı estetiği ile daha net görmek mümkün

Zaman içerisinde yer çekiminin etkisiyle, yaşam tarzına ve genetik faktörlere de bağlı olarak göz kapaklarında cilt fazlalıklarının, göz altında torbalanmaların veya sarkmaların oluştuğunu; bu değişimlerin kişinin hem estetik kaygılar duymasına hem de görüş engellenmesine neden olduğunu belirten Prof. Dr. Banu Coşar başarılı bir göz kapağı estetiğinin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi aktardı.

Prof. Dr. Banu Coşar: Göz kapağı estetiği ile daha net görmek mümkün
göz kapağı estetiği,sağlık,sağlık haberleri

Göz Kapağı Estetiği ile Daha Genç Bir Görünüm

Göz kapaklarına uyuşturucu iğnenin yapılması ile lokal anestezi altında gerçekleştirilebilen ve “blefaroplasti” olarak adlandırılan göz kapağı estetiği ameliyatının hem alt hem de üst göz kapaklarına uygulanabildiğini belirten Prof. Dr. Banu Coşar, işlem öncesi yüz analizinin öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Banu Coşar: “Göz kapağı estetiği öncesinde planlama aşaması titizlikle gerçekleştirilmelidir. Operasyon sonrası kişinin göz kırpma fonksiyonu etkilenmiyorsa, alt kapakta şekil bozukluğu yoksa hastada göz sulanması başlamadıysa, göz kapaklarının doğal görünümü bozulmadıysa ve kaş hizası değişmediyse yapılan ameliyatın başarısından söz edilebilir

Kişiye özel planlanması gereken göz kapağı estetiği ameliyatı kişinin gençleşmesini, bakışlarının anlam bulmasını ve daha rahat göz makyajı yapabilmesinin yanı daha rahat görmesini de mümkün kılar. Zaman içerisinde sarkan üst göz kapakları bazı hastalarımızın görüşünü kısıtladığı için göz kapağı estetiği sağlık ve hayat konforu için gereksinime dönüşebilir.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Göz Kapağı Estetiğinde Genel Anesteziye Gerek Yok

Göz kapağı estetiği ameliyatına ihtiyaç duyan ancak genel anestezi tedirginliği yaşayan hastaların endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Banu Coşar: “Göz kapağı estetiği ameliyatı lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Her iki göz için de üst göz kapağı ya da alt göz kapağı estetiği gerçekleştirildiğinde hastalarımızın işlemi yaklaşık 45 – 60 dakika sürüyor.

İşlem sonrası gözlerin bandajlanmasına gerek olmuyor, yalnızca işlem yapılan göz kapaklarına hastanın konforunu azaltmayan bantlar takılıyor. Göz kapağı ameliyatı sonrasında ödem oluşum riskinin azaltılması adına hastalarımıza ilk 24 saat soğuk kompres uygulamalarını öneriyoruz.

Göz kapaklarına ilk bir hafta su değdirilmemesi gerektiğini kendilerine aktarıyoruz. Post operatif süreçte önerilerimize uyan hastalarımızın konforu yükselirken görüntüleri de daha doğal ve genç hale geliyor.” dedi.

Kaynak: Prof. Dr. Banu Coşar – Göz Kapağı Estetiği

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...