Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2019 22:39

Reuters: Yeni Zelanda'daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye'de olduğu belirlendi

Reuters haber ajansından yapılan açıklmada, "Yeni Zelanda'daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye'de bulunduğu belirlendi. Terörist saldırısının şüphelisinin Türkiye bağlantıları araştırılıyor" denildi. Teröristin 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016'da Türkiye'de kaldığı bildirildi.

Reuters: Yeni Zelanda'daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye'de olduğu belirlendi
yeni zelanda saldırganı

Reuters haber ajansının bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Yeni Zelanda'yı kana bulayan terörist Brenton Tarrant daha önce bir süre Türkiye'de bulundu. Teröristin 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül 25 Ekim 2016'da Türkiye'de kaldığı bildirildi.

Öte yandan saldırganın Türkiye'de uzun bir sure kaldığı ve Türkiye dışında Asya, Afrika ve Avrupa'da baksa ülkeleri de ziyaret ettiği de belirtiliyor.

Katilin Türkiye üzerinden Asya Avrupa’da üçüncü ülkelere gittiği tespiti yapılmış. Katilin Türkiye’de kaldığı süre içinde nerelere gittiği ayrıca kimlerle irtibata geçtiği inceleniyor.

28 yaşındaki Tarrant, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yönelik silahlı saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıyı Facebook üzerinden canlı yayınlayan Avustralya vatandaşı cani, 49 kişinin ölümüne neden olarak Yeni Zelanda tarihinin en büyük terör eylemini gerçekleştirmişti. Olayın ardından Yeni Zelanda polisi aralarında Tarrant'in da olduğu 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...