Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2021 14:12

Rize için turuncu uyarı: Sel, heyelan ve su baskını olabilir

​AFAD Rize İl Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize için turuncu uyarı verildiğini, vatandaşların oluşabilecek sel, heyelan, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Rize için turuncu uyarı: Sel, heyelan ve su baskını olabilir
rize,,turuncu uyarı,,sel,,heyelan,,su baskını,

AFAD Rize İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarın sabahın ilk saatlerinde yağışların başlayacağı dile getirilerek, “Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, ilimiz için turuncu uyarı verilmiş olup; ilimizde bu gece günün ilk saatlerinden itibaren görülecek yağışların şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması ve Cuma (03.09.2021) aksam saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağısı, yerel kuvvetli rüzgâr ve fırtına, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...