Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2021 10:18

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

Rize genelinde etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanların ardından, kent devam eden sağanakla birlikte yeniden sele teslim oldu. Artvin'de de sağanak sele dönüştü çok sayıda köye ulaşım sağlanmakta zorlanırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, baraj patladı iddiasını yalanladı.

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu
Rize,sağanak

Rize’de sağanak hayatı yine felç etti. Sağanak sonrası yollar göle dönerken, dereler taştı ve tarım arazilerinde hasar meydana geldi. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu. Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

VATANDAŞLAR EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Fındıklı ilçesinde aşırı yağışlardan ötürü taşan dere köy yolundan aktı. Yolun kenarındaki bir ev ise mahalle sakinlerinin yardımıyla tahliye edildi. Evin karşısına çekilen bir iple tutunarak geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Evin içerisinde bulunan küçük yaştaki çocuğu sırtına alıp zarar görmemesi için mücadele eden vatandaşın görüntüsü de cep telefonları kameralarıyla anbean kaydedildi.

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

ARAÇ MAHSUR KALDI

Derelerin taşması sonucu bazı yollar trafiğe kapanırken, bir aracın derede mahsur kaldığı anlar kameraya yansıdı. Bölgede bulunan vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, kamyonet tipi aracın ilerleyemediği görüldü.

BAKAN SOYLU: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu. Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi. Bakan Soylu,sel felaketinde can kaybının olmadığını belirterek bazı yerlerde çıkan baraj patladı iddialarını ise yalanladı. 

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

Rize ve Artvin felaketi yaşıyor: Sel vurdu

ARTVİN'DE DE YAĞIŞLAR SONRASI SEL VE HEYELAN

Artvin'in Arhavi ilçesinde dün akşamdan beri yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında sel ve heyelanlar yaşandı.

İlçe merkezinin büyük bölümünde yollar sular altında kalırken, Arhavi deresi taştı, çok sayıda köye ise heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

BİR KİŞİ KAYBOLDU

Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu. Öte yandan sel sularının çimento harç kamyonunu sürüklediği anların görüntüleri ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...