Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2020 10:52

Sahibinin terk ettiği tropikal maymun koruma altına alındı

Düzce'de yurda kaçak sokularak sahibi tarafından derk edildiği düşünülen, aslen Orta ve Güney Afrika ülkelerinde yaşadığı belirlenen maymun, bir vatandaşın bahçesinde gezinirken Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak koruma altına alındı.

Sahibinin terk ettiği tropikal maymun koruma altına alındı
Düzce,,tropikal maymun

Düzce’de bir evin bahçesinde görülen örümcek maymunugiller ailesinden olan vervet cinsi maymunu gören bir vatandaş, durumu Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden ekiplerince yakalanan maymun, Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme ve Rehabilitasyon merkezine getirerek koruma altına aldı.

Sadece Orta ve Güney Afrika ülkelerinde tropikal bölgelerde yaşayan maymuna, yerleştirildiği merkezde yaban hayatı uzmanları tarafından özenle bakılıyor.

Ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu düşünülen maymun için devreye giren Tarım ve Orman Bakanlığı ise maymunun ülkeye nasıl girdiği ile ilgili araştırma başlattı.

Araştırmanın ardından maymun için yaşam alanı araması da yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...