Tgrt Haber
28 Ocak 2022 17:27

Sahipsiz pitbull dehşeti! Keçi yavrusunu kaçırıp yediler

Antalya’nın Manavgat ilçesinde tehlikeli köpek ırkları için çıkarılan genelge sonrası sahipleri tarafından sokağa bırakılan 3 pibull cinsi köpek dehşet saçtı. 1 günlük oğlağı sürüden kaçırıp yiyen köpekler şikayet üzerine hayvan barınağına götürüldü.

Sahipsiz pitbull dehşeti! Keçi yavrusunu kaçırıp yediler
Pitbull,Antalya,Manavgat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te pitbull cinsi köpekler tarafından saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan minik Asiye’den sonra tehlikeli ırkların kayıt altına alınması ve sokak köpeklerinin barınaklara götürülmesi talimatını vermişti.

Amerikan Pitbull Terrier, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire Terrier ve American Bully gibi türlerden oluşan tehlikeli köpek ırklarının kayıt altına alınması için verilen süre 14 Ocak'ta doldu.

SOKAĞA BIRAKIP ÖLÜME TERK ETTİLER

Kısırlaştırma, çip taktırarak kayıt altına aldırma masraflarından kaçınan çok sayıda köpek sahibi, işlem yapılmadan sokağa terk edilen köpekler için 40 bin 860 lira idari para cezası uygulanacak olmasına rağmen köpeklerini sokağa bıraktı.

Sahipsiz pitbull dehşeti! Keçi yavrusunu kaçırıp yediler
Aynı bölgede sokak köpeklerinin buzağıyı telef etmesinin ardından dünde kum mevkiinde 1 günlük oğlak yavrusu iddiaya göre pitbull kurbanı oldu.

1 GÜNLÜK KEÇİ YAVRUSUNU PARÇALADILAR

Geçen hafta Sarılar Mahallesinde sokak köpeklerinin buzağıyı telef etmesinin ardından dünde kum mevkiinde 1 günlük oğlak yavrusu iddiaya göre pitbull kurbanı oldu. Kum mevkiinde tersaneler ve barınağın bulunduğu bölgede kızıyla birlikte koyun otlatan İsa Şen, başı boş pitbulların sürüsüne saldırdığı ve oğlağını kaçırıp yediklerini belirterek jandarmaya şikayette bulundu.

3 PİTBULL YAKALANDI

Manavgat Belediyesi Barınak görevlileriyle birlikte koyun ve keçilerin otlatıldığı bölgeye gelen Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakoluna bağlı ekipler, tersane içerisinde ve çevresinde başıboş gezen 3 adet pitbullu yakaladı.

Sahipsiz pitbull dehşeti! Keçi yavrusunu kaçırıp yediler
 Ekipler, tersane içerisinde ve çevresinde başıboş gezen 3 adet pitbullu yakaladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...