Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Aralık 2019 00:08

Şairler Parkı'ndaki Melih Cevdet Anday heykeli yakıldı

Beşiktaş Akaretler’de bulunan Şairler Parkı içerisinde Melih Cevdet Anday’ın heykeli birkaç kişi tarafından yakıldı. Kısa süre içinde söndürülen heykelde hasar oluşurken yangını çıkaran ve söndüremeyerek kaçan 4 şahıs polis ekiplerince gözaltına alındı.

Şairler Parkı'ndaki Melih Cevdet Anday heykeli yakıldı
Melih Cevdet Anday,,heykel,,Şairler Parkı,

Beşiktaş Akaretler’de bulunan Şairler Parkı içerisinde Melih Cevdet Anday’ın heykelini yakan 4 kişi yakalandı.

Alevler heykele sıçradı

Saat 22.00’da Beşiktaş Vişnezade Mahallesi Süleyman Seba Caddesi üzerinde bulunan Şairler Parkı'nda, ısınmak isteyen 4 kişi ateş yaktı. Ateşe atılan maddelerden dolayı alevler, Şair Melih Cevdet Anday'ın heykeline sıçradı.

Söndüremeyince kaçtılar

Paniğe kapılan 4 kişi, yangını söndürmeye çalıştı. Alevleri söndürmeyi başaramayan 4 kişi, korkuya kapılıp parktan uzaklaştı. Yangını gören vatandaşlar durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

4 kişi gözaltına alındı

Melih Cevdet Anday'ın heykeli itfaiye ekiplerince kısa süre içinde söndürüldü. Polis ekipleri de parkın çevresinde heykeli yakıp kaçan 4 kişiyi aramaya başladı. Yapılan çalışma sonucunda olay yerine yakın bir noktada heykeli yakan şüpheliler, yakalanarak gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekipleri bir süre yanan heykel üzerinde inceleme yaptı.

Kaymakamlıktan açıklama

Beşiktaş Kaymakamlığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Süleyman Seba Caddesi Şairler Parkı'nda bir grubun Şair Melih Cevdet Anday'ın heykelini yakmak istediği belirtilerek "Emniyet birimlerimiz tarafından olaya müdahale edilerek 4 kişi gözaltına alınmış ve haklarında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...