Tgrt Haber
07 Ekim 2020 12:51

Şanlıurfa'nın tarihi gün yüzüne çıkıyor

​Şanlıurfa'nın tarihine ışık tutan Bıçakçı Mahallesinde cephe iyileştirmesi ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa'nın tarihi gün yüzüne çıkıyor
şanlıurfa,

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesinde Bıçakçı Mahallesi’ndeki tarihi ve kültürel mirasa sahip, 16 ayrı sokakta orijinaline uygun halde cephe sağlıklaştırması ve iyileştirmesi yaparak tarihine sahip çıkıyor. 

Şanlıurfa'nın tarihine her daim sahip çıkacaklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Tarihi Urfa sokaklarını orijinallerine uygun haline getirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyorum. Sokak sağlıklaştırması işi memleketimize hayırlı olsun" dedi. 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Eski Urfa olarak bilinen sokaklarda cephelerin niteliksiz eklentilerinden arındırılan bölgede, duvar yüzeylerini temizleyerek, raspa ve taraklama, derz açma ve derzlerini tekrar yaparak sokakların sağlıklaştırılmasını sağlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...