Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2021 13:18

Şehit Ömer Halisdemir'in babası oğlunun anısını anlattı, hem ağladı hem ağlattı

Şehir Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Elazığ'da katıldığı Şühedanın Sesi Elazığ programında, oğluyla olan son anısını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 15 Temmuz hain darbe girişimini canı pahasına önleyen Şehit Halisdemir'in babasını dinleyen salondaki kalabalık da duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit Ömer Halisdemir'in babası oğlunun anısını anlattı, hem ağladı hem ağlattı
ömer halisdemir,elazığ,şehit,15 temmuz

Elazığ’da düzenlenen Şühedanın Sesi Elazığ programına katılan, 15 Temmuz darbe girişiminin en önemli isimlerinden olan Şehit Ömer Halisdemir'in babası, hem kendisi ağladı hem de salondakileri ağlattı.

Elazığ’da 15 Temmuz Milli İrade Ocakları tarafından düzenlenen ‘Şühedanın Sesi Elazığ’ programına katılan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, salondakilere oğlunu anlattı. 

2 kez Elazığ’a geldiğini ifade eden Hasan Hüseyin Halisdemir, “Bütün Güney Doğu'yu gezdim. Buradan bütün Güney Doğulu hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Misafirperverler, bizlere çok hürmetler ettiler. Konuşacağım çok şey var da, içim biraz buruk, sizi de çok bekletmek istemiyorum." ifadeleriyle oğluyla son anısını kalabalığa anlattı.

Şehit Ömer Halisdemir'in babası oğlunun anısını anlattı, hem ağladı hem ağlattı

Ömer Halisdemir'in babası oğlunu anlattıkça salondakiler gözyaşlarını tutamadı.

"BABA BİR GÜN ŞEHADET GETİRECEĞİM"

15 Temmuz'dan önce Hlisdemir'in bayram ziyareti için geldiğini belirten baba Halisdemir, o anları şöyle anlattı: "Bayramlaştıktan sonra çok buruk görünüyordu. Uyku uyumuyordu. Bir gün dedim ki 'Oğlum neden uyumuyorsun?' o da, 'Baba uykularım yok' dedi. Oğlum bir sıkıntın mı var ailenle mi ilgili diye sordum, hayır baba dedi. Giderken Allah içime doğurdu; dedim ki bu çocuk şehit olur. Bana 'Baba bir gün bir şehadetlik getirteceğim' dedi."

"15 Temmuz gecesi Cuma günü Zekai Paşanın emri ile 'Ömer oğlum bu namus senin namusun, ben gelene kadar da bu binayı bekleyeceksin, hainler geliyor' demiş. Yiğidim de tamam komutanım diyor ve helalleşiyorlar. Zekai Paşa, o gece Ömer’le 8 kez konuştuğunu söyledi. Ömer’e hainler geliyor, Semih Terzi'yi alnından vuracaksın demiş. Şükürler olsun o haini vurmuş" dedi.

"BU TOPRAKLARDA GÖZÜ OLANIN GÖZÜNÜ ÇIAKRACAĞIZ"

Şehit yakınlarıyla vakit geçirdiğini ifade eden 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Başkanı Bilal Uludağ ise şöyle konuştu:

“Şehit ailelerimizden bizzat şehitlerimizi dinleme fırsatımız oldu. Gördük ki hepsinin birçok ortak noktası var. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise, şehitlerimiz şehadet şerbetini içmeden önce anne ve babanın yüreğine tarifi edilmez bir acı inmesi. Yine ayı şekilde bir kez daha kanaat getirdik ki şehitlerimiz gerçekten seçilmiş insanlar. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Şehit yakınlarımız bizlerden bir tek şey istiyor o da unutulmamak. Şehitlerimizin unutulmamasını istiyoruz. İşte bizim de geride kalanlar olarak hepimizin bir birey olarak üzerlerimize düşen görevlerimiz var. Bunlardan birincisi şehit yakınlarımıza sahip çıkmak. Bir diğeri ise şehitlerimizin canlarını feda ettiği bu topraklara yine canımız pahasına sahip çıkmak. Şehidimize ant olsun ki canlarını feda ettikleri bu toraklardan değil bir karış vermek, bu topraklarda gözü olanın gözünü çıkaracağız. Bu topraklarda hayal kuranın aklını alacağız. Siz rahat uyuyun” diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir'in babası oğlunun anısını anlattı, hem ağladı hem ağlattı

 ‘Şühedanın Sesi Elazığ’ programı Bünyamin Eroğlu ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

PROMRAMA KATILANLAR

Şühedanın Sesi Elazığ programına Şehit Alp Taşdemir’in babası Hafız İbrahim Taşdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı. Ardından sinevizyon gösterimi destekli şehitlerin hayatını anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Programa 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Başkanı Bilal Uludağ, Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Aslan, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Malatya Şube Başkanı Serkan Aybar, Şehit Ömer Halis Demir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve diğer şehit yakınları katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...