Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 15:14

Sel felaketinde uyarıyı dinledi 100 kişinin hayatını kurtardı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinden önce bir arkadaşının kendisini arayarak çayın taştığını söylemesi üzerine tekstil işletmecisi Yusuf Yıldız, 100 işçisini bölgeden tahliye ederek hayatını kurtardı.

Sel felaketinde uyarıyı dinledi 100 kişinin hayatını kurtardı
kastamonu,,bozkurt,,sel,,tekstil,,telefon,

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, işletmesinde çalışan 100 tekstil işçisinin hayatını kurtaran Yusuf Yıldız o anlaarı anlattı. Felaketten önce arkadaşının arayarak çayın taştığı uyarısında bulunduğunu söyleyen Yıldız, işçileri derhal tahliye ederek 100 kişiyi selde mahsur kalmaktan kurtardı.

Karadeniz'de 11 Ağustos'ta meydana gelen şiddetli yağışın ardından Ezine Çayı'nın taşması sonucu, can kayıplarının yanı sıra iş yerleri ve çok sayıda ev, su ve balçık altında kaldı, bazı binalar yıkıldı. Selin vurduğu Bozkurt Sanayi Sitesi’nde de 100 işçinin çalıştığı bir tekstil fabrikasının sahibi olan Yusuf Yıldız, aldığı telefon sonrasında fabrikayı tahliye ederek işçilere de çayın yakınına doğru gitmemeleri tavsiyesinde bulundu. Sel gelmeden 20 dakika önce fabrikasında çalışan 100 işçiyi bu şekilde tahliye eden Yusuf Yıldız, böylece çalışanlarının sulara kapılmasını engellemiş oldu ve büyük bir felaketinde önüne geçti.

Sel felaketinde uyarıyı dinledi 100 kişinin hayatını kurtardı

"SADECE MÜDÜR VE AŞÇILAR MAHSUR KALDI"

Bozkurt'ta 100 personeli ile birlikte tekstil işiyle uğraştığını söyleyen Yusuf Yıldız, “Saat 11.30 gibi bir arkadaşımız bizlere ihbarda bulunarak 'Çay çok fena taşıyor, tedbir alın' dedi. Sonra 12.45 gibi bir daha aradılar. Biz de tedbir amaçlı fabrikamızı boşalttık. Arkadaşlarımıza çarşı yönüne ve çay tarafına gitmemelerini tembih ettik. Onlar da bizi dinledi. Hepsi tahliye oldu, bunu başardık, sadece müdürüm ve aşçılarımız sona kaldıkları için selde mahsur kaldılar. Onlar da gece saat 04.00 gibi kurtarıldılar. Çok şükür can kaybımız yok ama bütün malımız mülkümüz gitti” dedi.

Sel felaketinde uyarıyı dinledi 100 kişinin hayatını kurtardı

"HALKIN DAVRANIŞINI GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUZ"

Resmi kanallardan aldıkları uyarının yapıldığında işin geçtiğini iddia eden Yusuf Yıldız şöyle konuştu: 

“Ama kimse böyle bir şey beklemiyordu. Herkes diz boyu ya da en fazla yarım metre olur diye düşünüyordu. Bu kadar büyük bir alanın su altında kalmasını hiç kimse tahmin edemezdi. Çok büyük bir travma geçirdik, hala şoktayız. Ama bu halkın bizlere karşı davranışlarını gördükçe mutlu oluyoruz. Çünkü hep birlik olabilirsek bu işin altında kalkabileceğiz." 

Sel felaketinde uyarıyı dinledi 100 kişinin hayatını kurtardı

"ZARARI BİRLİKTE ATLATACAĞIZ"

Arabasını yıkstmsys göndedrip Bozkurt'tan geldiğini söyleyince ücret almadıklarını belirten Yıldız, "Arkadaşlar düşünmüşler şimdi bizleri tıraş edecekler. Hizmet çok iyi tabii ki, hizmet de halkın vermesiyle oluyor. Allah herkesten razı olsun. Yetkililer bizlerle ilgileniyor, sıkıntımız yok. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bozkurt’ta, ben her gün ilçeye gidip geliyorum. Sonuç olarak inşallah birlikte bu selin zararını atlatacağız. Şu anda Bozkurt’un her sokağında, her metrekaresinde çalışma var. İnşallah zayiatımız az olur, ölenlere de rahmet diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...