Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 06:37

Selfie yüzünüz hangisi? Fotoğrafta daha iyi çıkmanın ipuçları

Sosyal medya uygulamalarının kullanımının artışıyla birlikte fotoğraf çekmek de çekilmek de bir hobi hâline dönüştü. İyi bir fotoğraf, poz vermeyi bilmekten geçiyor. İşte selfie yüzünüzü bulmak için ve poz verirken dikkat etmeniz gerekenler...

Selfie yüzünüz hangisi? Fotoğrafta daha iyi çıkmanın ipuçları
selfie,,fotoğraf,,fotoğraf nasıl çekilir,

Sosyal medya uygulamalarının kullanımının artışıyla birlikte fotoğraf çekmek de çekilmek de bir hobi hâline dönüştü. Peki fotoğraflarda en iyi hâlinizle görünmek istiyor ama bir türlü kendinize uygun pozu bulamıyor musunuz? Aslında iyi bir fotoğraf, poz vermeyi bilmekten geçiyor. Her insanın yüzünün bir ‘en iyi tarafı’ vardır. Simetrik olmayan insan yüzünde sağ veya sol taraftan biri, diğerine kıyasla daha ‘iyi’ görünüyor. Selfie yüzünüzü bulmak için yapmanız gereken ise yüzünüzü sırayla biraz sağa sonra da sola çevirerek fotoğraf çekinmek. Hangi açıda daha iyi görünüyorsanız poz verirken öyle durmalısınız. Özellikle yüzün sol tarafı, çoğu insanın fotoğraflarda güzel çıkan tarafıdır.

POZ VERİRKEN DİĞER DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Fotoğraf makinasına çok yakın durmadan poz vermek. Ne kadar zayıf olursanız olun sizi kilolu gösterecektir. Makineyi tepeden tutarsanız da olduğunuzdan zayıf görünmenize yardımcı olacaktır. Boydan poz verirken dikkat. Fotoğrafı çekecek olan kişi sizden uzun ise fotoğrafta kısa gözükmeniz kaçınılmaz. Bunun önüne geçmek ve olduğunuzdan uzun gözükmek için fotoğrafçınızdan aşağıdan çekmesini isteyin.

Çoğu insan fotoğraf çekilirken sebepsiz yere kendisini kasar. Bunu engellemek için her fotoğraf öncesi gözlerinizi kapatın ve derin nefes alın. Daha sonra gözlerinizi açın ve en içten gülümsemenizi yüzünüze kondurun. Fotoğraflarda daha samimi bir gülüş yakaladığınızı göreceksiniz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...