Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 12:51

Filistinli annenin dramı: Serbest bırakıldı ama çocuklarına sarılamadı

İsrail hapishanesinde 6 senedir tutuklu bulunan Filistinli kadın mahkum Nesrin Ebu Kumeyl serbest bırakıldı. İsrail'in Gazze'ye girmesine izin vermediği Kumeyl, yıllardır hasret kaldığı çocuklarıyla buluşmak için bekleyişini sürdürüyor.

Filistinli annenin dramı: Serbest bırakıldı ama çocuklarına sarılamadı
FİLİSTİN,İSRAİL,ANNE

2015 yılında İsrail tarafından tutuklanan Filistinli Nesrin Ebu Kumeyl nihayet serbest bırakıldı. 6 yıldır uzak kaldığı evlatlarına kavuşmanın hayalini kuran Filistinli kadın, bir kez daha İsrail engeline takıldı.

"BURADA KALIP MÜCADALE EDECEĞİM"

Filistinli sivil toplum kuruluşu Esirler Cemiyeti; İsrail'in Nesrin Ebu Kumeyl'in Gazze'ye girişine izin vermediğini bildirdi. İsrail tarafındaki sınır kapısında geçişine izin verilmesi için beklerken açıklamalarda bulunan Filistinli Ebu Kumeyl, "Bir, iki, hatta üç gün dahi olsa bekleyeceğim. Evlatlarımla bir araya gelmek için mücadele edeceğim ve burada kalacağım" diye konuştu. Geri dönmeyeceğini ve çocuklarıyla bir arada olacağını söyleyen Nesrin, "Çocuklarım ve eşimle Gazze'de yaşamaktan başka bir şey istemiyorum" dedi.

Nesrin Ebu Kumeyl'in sınırdan Gazze'ye geçişine izin verilmemesinin sebebi ise henüz açıklanmadı. Vaid isimli bir esirler cemiyeti, uluslararası kuruluşlara seslenerek Ebu Kumeyl'in yaşadığı drama son verilmesi için gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu. Cemiyetten yapılan açıklamada "Ebu Kumeyl, Gazze'ye girişine izin verilmesi için sınır kapısında açıkta yalnız başına bekliyor" denildi.

Filistinli annenin dramı: Serbest bırakıldı ama çocuklarına sarılamadı

ÇOCUKLARI ÇARESİZCE BEKLİYOR

Filistinli kadının metrelerce uzaktaki çocukları da annelerinin yolunu gözlüyor. İsrail güçlerince 2015 yılında tutuklandığında en küçüğü 8 aylık olan 7 evladını geride bırakan Ebu Kumeyl'in çocukları, 6 yıldır hiç görmedikleri annelerine kavuşacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

Kumeyl'in Firas (19), Faris (18), Emira (17), Melek (15), Dalya (13), Nadin (9), Ahmed (7) adlı 7 çocuğu, annelerine kavuşmak için gün sayıyor.

GÖZALTINA ALINMA SEBEBİ

Hayfa doğumlu olan Nesrin Ebu Kumeyl, evlenip Gazze'ye gelin geldi. 18 Ekim 2015'te Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçerken İsrail güçlerince gözaltına alındı. Filistinli kadına, ailesini ziyaret ettiği 2014 yılında "casusluk" amacıyla Hayfa Limanı'nın fotoğraflarını çekmek dahil birtakım asılsız suçlamalar yönelten İsrail makamları, Ebu Kumeyl'i 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...