Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 07:20

Önümüzdeki hafta daha sıcak olacak

Uzmanlar, aşırı sıcaklar sebebiyle hem yaşlılar hem de çocukların gerekli olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye etti.

Önümüzdeki hafta daha sıcak olacak
meteoroloji,hava durumu,sıcaklık

Aşırı sıcakların yeni haftada da etkisini sürdüreceğini belirten uzmanlar, Marmara, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde sıcakların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredebileceğini açıkladı. Yarın hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-36, Edirne ve Çanakkale, Bursa, Balıkesir'de 40-44, İzmir’de 40, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya ve Adana'da 44 dereceler civarında olacağı tahmin ediliyor. Hafta boyunca etkili olacak sıcak hava dalgası sebebiyle, öğle saatlerinde yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

DIŞARI ÇIKMAYIN!

Son günlerde hava sıcaklıklarının çok fazla arttığını ve termometrelerin 40’lı rakamları göstermeye başladığını belirten Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, zorunluluk haricinde dışarıya çıkılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca sıcak havalarda açık renkli ve pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlattı.

KÜRESEL ISINMADAN 83 MİLYON İNSAN ÖLEBİLİR!

Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden Nature, salınan karbonun sebep olduğu can kayıpları üzerine dünyada yapılan ilk çalışmayı yayımladı. Karbon seviyesi yüzünden 2100 yılına kadar sıcaklıkların 4,1 santigrat derece artacağı aktarılan çalışmada, yüzyılın sonuna kadar 83 milyon kişinin hayatını kaybedebileceği belirtildi. Salınan karbonun sebep olduğu can kayıpları üzerine yapılan ilk çalışma olan araştırmada her 3,5 ABD vatandaşının hayatları boyunca ortaya çıkardığı karbon emisyonlarının, bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi. Yapılan araştırmada bu rakamın "yükselen denizler, süper fırtınalar, mahsul kıtlığı veya atmosferik ısınmadan etkilenen değişen hastalıklardan ölebilecek insan sayısını” içermediğinin altı çizildi. Hükûmetler arası İklim Değişikliği Paneli de geçtiğimiz aylarda yayımladığı raporunda gezegenin 2040 yılına kadar 1,5 santigrat derece ısınabileceğini açıklamıştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...