Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 15:28 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 16:45

Siirt'te yer altından gelen sesler köy halkını tedirgin etti

Siirt Meydandere köyünde, yer altından yaklaşık 2 haftadır sesler geldiği iddiası köy halkını tedirgin etti. Yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını isteyen köylüler sesin derinden geldiğini ve bu esnada tüm evlerde sarsıntı olduğunu belirtti. Başvuru üzerine bölgeye giden AFAD yetkilileri köyde incelemelerde bulundu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Siirt'te yer altından gelen sesler köy halkını tedirgin etti
siirt,ses,yer altı,Meydandere

Siirt'in merkez Meydandere köyünde yerin altından sesler geldiği iddia edilmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri köye giderek inceleme yaptı.

Meydandere köylüleri, yaklaşık 2 haftadır yer altından sesler geldiği ve saniyelerce süren sarsıntılar olduğunu iddia ederek AFAD'a başvurdu. Vatandaşalrın talebi üzerine  bölgeye gelen AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun ve jeoloji mühendislerinden oluşan ekip, köyde incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sürdürdüklerini ve hazırlayacakları jeolojik etüt raporlarını yetkili makamlara ileteceklerini kaydeden AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, "Köyün içinde birtakım keşif ve incelemelerde bulunduk. Köyün etrafından özellikle yüksek kesimdeki arazilerde meydana gelebilecek yarılma açılmalar var mı diye jeoloji mühendisleriyle araştırma yaptık. Bu çalışmalar sonucunda hazırlayacağımız jeolojik etüt raporlarını yetkili makamlara ileteceğiz. Köy muhtarının iddia ettiği seslerin nedenini bilmemekteyiz. Bunu ilerleyen zamanlarda tespit edeceğiz" diye konuştu.

Siirt'te yer altından gelen sesler köy halkını tedirgin etti

"AKLIMIZA BİR ŞEY GELMİYOR"

Köy muhtarı Necmettin Baykara ise ses ve ardından gelen sarsıntılar ile igili "Yer altında ses geldiği zaman sanki bir kamyondan malzeme dökülmüş gibi ama ses derinden geliyor. Bu esnada tüm evlerde bir titreme oluyor. Bölgede deprem oldu zannediyoruz, haberlere bakıyoruz bir şey yok. Bir yol çalışması da yok bölgede. Köyümüz baraja 4 kilometre mesafede. Yer altındaki su belki boşlukları dolduruyor da olabilir. Aklımıza başka bir şey gelmiyor" diye konuştu.

RAPOR BEKLENİYOR

Durumu yetkililere bildirdiklerini aktaran Baykara, AFAD'ın köyde inceleme yaptığını ve buna ilişkin çıkacak raporun sonucunu beklediklerini belirtti.

Öte yandan köyü endişelendiren bu durumun özellikle gece saatlerinde yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Samet31 Temmuz 2022 17:35

Büyük ihtimal deprem belirtileri olabilir

Sonraki Haber Yükleniyor...