Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2021 10:34

Şırnak'ta iki mevsim bir arada yaşanıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ilkbahar ve kış mevsimi bir arada yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sıcakların yükselmesi sonrası ağaçlar çiçek açarken, önceki gün akşam saatlerinden itibaren dondurucu soğuklar yeniden etkisini göstermeye başladı.

Şırnak'ta iki mevsim bir arada yaşanıyor
Şırnak

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Uludere'de iki mevsim bir arada yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sıcakların artması ile birlikte ağaçlar çiçek açmaya başlarken, önceki gün dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başladı. Dondurucu soğuklar çiftçileri kara kara düşündürürken fotoğraf tutkunları da çiçeklerin üzerinde oluşan kırağıları çekti.

Cemil Şahin isimli vatandaş, bölgede bu durumla her dönem karşılaşmadıklarını söyledi. Şahin, "Özellikle böyle yerleşim alanlarında nadiren iki mevsim bir arada yaşanıyor. Bölgede oluşan doğa olayları fotoğraflıyoruz. Bunları arşivleyip sonraki dönemlerde de paylaşıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...