Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2019 10:37

Sivas kangalı, İspanya’da Türkiye’yi temsil edecek

Türkiye’de köpek ırkları arasında düzenlenen yarışmada 1. gelen Zorro isimli Sivas kangal cinsi köpek İspanya’da köpek ırkları arasında düzenlenecek yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Sivas kangalı, İspanya’da Türkiye’yi temsil edecek
sivas kangalı,

Sivas’ta uzman kangal yetiştiricisi Cahit Akgül tarafından yetiştirilen Zorro isimli kangal cinsi koruma köpeği 7 Ekim 2018 tarihinde Uluslararası Avrasya Köpek Irkları ve Sokak Köpekleri Koruma Geliştirme Federasyonu (AVKIF) tarafından İstanbul’da düzenlenen yarışmada 1. geldi. Zorro şimdi Aralık ayı içerisinde İspanya’da Dünya Anadolu Köpekleri Federasyonu (WAD) tarafından düzenlenecek yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. 

Kangalın ana özelliği karakteri 
Uzman kangal yetiştiricisi Cahit Akgül, gerçek bir kangalı benzer türlerinden ayıran en belirgin özelliğin karakteri olduğunu belirterek, "15 yıldır kangal çiftliğim var. Ama çocukluğumdan bu yana kangal yetiştiriyorum. Türkiye’de yapılan 19 yarışmaya katılarak dereceler aldık. Kangalların en büyük özellikleri karakterleridir. Sonra fiziksel özellikleri gelir. En başarılı oldukları alan ise sürü korumadır. Dünya köpek ırkları arasında sürüyü vahşi hayvanlardan korumayı başaran tek ırk budur" dedi. 

Sivas kangalı, İspanya’da Türkiye’yi temsil edecek

100 bin TL’ye satılanı var 
Akgül, Kangal köpeklerinin yaşına göre değişik fiyatlarda satıldığı ve 100 bin TL civarında bedelle satılan kangallar da bulunduğunu ifade ederek, "Yavruların çiftinin fiyatı 3 bin TL’den başlar. Yaşına ve bakımına göre fiyatı değişir. 100 bin TL civarında satılan kangallarımız da var" ifadelerini kaydetti. 

Kangal Türkiye’yi temsil edecek 
Akgül, bu yıl İspanya’da düzenlenecek köpek ırkları arasında dünya şampiyonasında Türkiye’yi kendileri tarafından yetiştirilen kangal cinsi köpeğin temsil edeceğini söyleyerek, "Bizim yetiştirdiğimiz köpek Sivas’ta ki yarışmalarda 1. geldi. Daha sonra İstanbul’da düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi oldu. Şimdi ise İspanya’da Türkiye’yi temsil edecek. Ondan dünya 1'inciliği bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...