Tgrt Haber
14 Ocak 2022 09:27

Solunum cihazına bağlı genç için zamanla yarıştılar: Uzatma kablo ile hayatını kurtardılar

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, müstakil bir evin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik tellerini kopardı. Solunum cihazına bağlı genç bir süre oksijensiz kalınca büyük bir panik yaşandı. Gencin zamanla yarışan yakınları ve komşuları karşı binadan kablolarla elektrik çekerek genci hayatta tutmayı başardılar.

Solunum cihazına bağlı genç için zamanla yarıştılar: Uzatma kablo ile hayatını kurtardılar
İzmir,Gaziemir,Fırtına,Elektrik

İzmir’in Gaziemir ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle inşaat halindeki müstakil bir evin çatısı uçtu.  Fırtına nedeniyle uçan çatı sokakta bulunan elektik tellerini koparırken, bir otomobilde çatının altında kaldı. 

OKAN İÇİN ZAMANLA YARIŞTILAR

Sokakta bulunan başka bir bina elektrik tellerini kopmasıyla elektriksiz kalırken, bina da oturan ve yaklaşık 2 yıldır solunum cihazına bağlı 23 yaşındaki Okan Şahin, bir süre oksijensiz kaldı. Yakınları ve komşuları Okan için zamanla yarıştı. Yolun karşı tarafında bulunan bir binadan uzatma kabloları ile Şahin’in yaşadığı daireye elektrik çekilerek hastanın kullanmış olduğu başta solunum cihazı olmak üzere diğer cihazlar elektriğe bağladı.

Solunum cihazına bağlı genç için zamanla yarıştılar: Uzatma kablo ile hayatını kurtardılar
Yakınları ve komşuları Okan için zamanla yarıştı

"ÇOCUĞUM ÜÇ TANE MAKİNEYE BAĞLI YAŞIYOR"

Oğlunun yaklaşık 2 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşadığını ve çatının uçmasından dolayı elektrik tellerinin kopmasıyla binalarında yaşanan elektrik kesintisinin kendilerini büyük bir paniğe sevk ettiğini dile getiren anne Melahat Şahin (49), “Çatının uçmasıyla elektrik telleri koptu. Çocuğum üç tane makineye bağlı yaşıyor. Elektrikler kesildiği zaman nefes almakta güçlük çekiyor. Kablolar uzatarak karşı komşudan elektrik çektik. Cihazları da bu sayede elektriğe bağladık. Ardından yetkililer gelerek elektrik arızasını giderdi” dedi.

Öte yandan, çatının altında kalan araç itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarılırken, çatının şiddetli rüzgar nedeniyle bu sabah saatlerinde yapılan çalışmanın ardından bulunduğu yerden kaldırılacağı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...