Tgrt Haber
11 Kasım 2021 00:27

Son dakika: Hava buz kesti! Meteorolojiden flaş kar uyarısı

Son dakika: Kasım ayına girilmesi ile birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Havanın adeta buz kestiği günlerde kış kapıya dayandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar ile birlikte yurdun bazı bölgeleri kar yağışına teslim olacak. İşte yayımlanan son hava tahmin raporu…

Son dakika: Hava buz kesti! Meteorolojiden flaş kar uyarısı
meteoroloji,,kar,,hava durumu,,sağanak,,il il hava durumu,

Kasım ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Kışın kapıya dayandığını hissettiğimiz soğuklara karşı gardolaptan kalın giysiler çıkmaya başladı. Hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derecede düştüğü ülkemizde meteoroloji yeni bir açıklama yaptı. 

CUMA GÜNÜ SICAKLIKLAR YÜKSELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava tahmin raporuna göre Perşembe günü yurdun kuzey ve iç bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Soğuk hava dalgasının Cuma günü ülkemizi terk edeceği belirtirken sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Son dakika: Hava buz kesti! Meteorolojiden flaş kar uyarısı

SAĞANAK VE DONA DİKKAT

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken Orta, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, Tokat, Siirt ve Bingöl çevrelerinde ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzey kesimleri Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yer yer sis ve buzlanma olayı tahmin ediliyor. 

BAZI BÖLGELERDE HAVA SICAKLIĞI

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu havanın geçeceği tahmin edilirken rüzgarın bölgenin güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Havanın az bulutlu geçmesi beklenirken kıyı kesimlerde ise parçalı bulut etkisini gösterecek. Ege’nin iç kesimlerinde ise sabahın erken saatlerinde buzlanma ve don beklendiği belirtildi.

AKDENİZ: Akdeniz’de az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği belirtildi. Rüzgarın sert edilmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, İç Anadolu’nun sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ve don bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu yer yer çok bulutlu olması beklenirken Sinop ve çevrelerinde sağanak etkisini gösterecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken Orta Karadeniz ile Tokat çevrelerinde yağış etkili olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu olması tahmin edilirken yağış etkisini gösterecek. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji yatığı uyarıda buzlanma ve don olayına karşı vatandaşı uyardı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Yağmur yağışının hafif geçeceği belirtilirken rüzgarın ise kuvvetli olması bekleniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...