Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 14:43

Sosyal Medya Yasası’na hız verildi: ‘Trol’lere karşı Almanya formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan sosyal medya düzenlemesiyle yalan terörüne darbe vurulacak. Düzenlemenin ekimde Meclis'e sunulması beklenirken, Sosyal Medya Başkanlığı'nın kurulması da gündemde yer alıyor.

Sosyal Medya Yasası’na hız verildi: ‘Trol’lere karşı Almanya formülü
sosyal medya yasası,,sosyal medya,,provokasyon,,yalan haber,,cumhur ittifakı,,ak parti,,MHP,

Orman yangınları, sel felaketi ve mülteci karşıtlığıyla ilgili sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yalan haberler bardağı taşırması üzerine AK Parti sosyal medya düzenlemesi için çalışmalara hız verdi. 1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla ilk gündem maddelerden birinin Sosyal Medya yasası olması planlanıyor.

MHP'DEN DÜZENLEMEYE TAM DESTEK

Düzenlemeye Cumhur İttifakının ortağı MHP de destek veriyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dijital mecralarda işlenen suçlarda adli sürecin hızla başlatılması için yasal düzenleme ekim ayı içinde tamamlanır." açıklamasında bulundu

Sosyal Medya Yasası’na hız verildi: ‘Trol’lere karşı Almanya formülü

‘TROL’LERE KARŞI ALMANYA FORMÜLÜ

AK Parti yeni düzenleme için dünya örneklerini mercek altına aldı. Alınan örnekler arasından Almanya ve Fransa’da uygulanan modeller ön plana çıktı. Almanya, 2017’de yürürlüğe giren yasayla, sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara karşı sert tedbirler aldı. Yasa gereği uygunsuz bulunan içerikler 24 saat içerisinde silinmek zorunda kalıyor. Silinmezse sosyal ağlara 50 milyon euroya kadar para cezası verilebiliyor. Fransa’da ise sosyal medyadaki Zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde, terör ve çocuk istismarı paylaşımlarının da 1 saat içerisinde kaldırılması şartı getirildi. Yasalara uymayan bireyler 250 euro, şirketler ise 1 milyon 250 bin euro para cezası ödüyor.

SOSYAL AĞ SAĞLAYICILARINDAN BİLGİ İSTENECEK

AK Parti’nin sonuna geldiği sosyal medya düzenlemesinde de Almanya modeli 'ne benzeyen bir çalışma yürütülüyor. Dijital mecralarda işlenen suçlarda adli sürecin hızla başlatılması için şirketlerden hesap bilgileri istenecek, yalan ve provokasyona karşı caydırıcı para ile hapis cezaları uygulanacak. Yasaya uymayan şirketlere hakkında da ağır yaptırımlar işletilecek.

Atılacak önemli bir adım da Sosyal Medya Başkanlığı olacak. Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu veya Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu bünyesinde oluşturulacak başkanlığın sosyal medya alanında denetim yapması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...