Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 11:57

Erzurumlu kuryeye 'terörist' etiketi! Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf hayatını kararttı

Bursa'da kuryelik yapan Vedat Gümüşgöz figüran olarak aldığı rollerden birinde terörist kılığına girdi. Performansından 5 yıl sonra teröristi canlandırdığı setten bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Gümüşgöz'ün o fotoğraftan sonra hayatı karardı. Terörist damgası yiyen Gümüşgöz işinden olmakla kalmadı, toplumdan da dışlandı.

Erzurumlu kuryeye 'terörist' etiketi! Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf hayatını kararttı
fotoğraf,,film seti,,sosyal medya,,kurye,,terörist,

Bursa'da filmleri aratmayan bir olay yaşandı. Kurye olarak görev yapan Erzurumlu Vedat Gümüşgöz, 5 yıl önce figüranlık yaptığı film setinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Terörist rolünde olan Gümüşgöz, fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşınca olanlar oldu. 26 yaşındaki genç adam, terörist damgası yiyerek işinden oldu, toplumdan dışlandı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Gümüşgöz, "Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Hiçbir yerde iş bulamaz oldum." dedi. 

'FİLM SETİNDEN BİR KARE' İŞİNDEN ETTİ

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Erzurumlu kurye emekçisi Vedat Gümüşgöz, 5 yıl önce kayıtlı olduğu oyunculuk ajansı aracılığıyla "Bordo Bereliler 2: Afrin" filminde figüran olarak yer aldı. Filmin küçük bir bölümünde görünen ve akabinde vurularak öldürülen bir "terörist"i canlandıran Gümüşgöz, üzerindeki kamuflaj kostüm varken set arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

Erzurumlu kuryeye 'terörist' etiketi! Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf hayatını kararttı
Erzurumlu kuryenin hatıra olarak paylaştığı fotoğraf, başına dert açtı.

Sabah'ın haberine göre, çekimlerden 5 yıl sonra hatırasını  sosyal medyada paylaşmak isteyen Gümüşgöz'ün "Film setinden bir kare" notuyla paylaştığı terörist kılığındaki fotoğrafın ardından hayatı kabusa döndü. Kendisiyle aynı firmada kurye olarak görev alan iş arkadaşı Murat K., Erzurumlu gencin o fotoğrafını kaydederek firma yetkililerine gönderdi. Fotoğrafı gören yetkililer Gümüşgöz'ün işine son verdi.

"MASUMİYETİM KANITLANMIŞTIR"

"Terörist" damgası yiyen genç adam, derdini anlatamayınca başka bir firmada yine kurye olarak iş başı yaptı. Ancak o fotoğraf genç adamın peşini yine bırakmadı. Yeni iş yerindeki yetkililerin eline geçen fotoğrafın ardından bu işinden de kovulan Gümüşgöz, soluğu savcılıkta aldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Gümüşgöz şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Erzurumlu kuryeye 'terörist' etiketi! Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf hayatını kararttı
Vedar Gümüşgöz'ün masumiyeti kanıtlansa da art niyetli kişiler peşini bırakmadı.

"Şüpheli Murat K. ve Mustafa O. D., Terörle Mücadele Birimi'ne giderek hakkımda şikayette bulunup ifade vermiş, fakat ilgili ekiplerin yapılan incelemesi sonucu, sinema filminde rol almış olduğum bir ana ait rol gereği terörist kılığına girdiğim açıkça anlaşılmış olup, masumiyetim kanıtlanmıştır.

Şüpheliler ikinci kez işten çıkarılmama neden olup, farklı bir işe girdiğim taktirde de tekrar işten atılmama yönelik asılsız iftiralarına devam edeceklerini düşündüğümden bir an önce cezalandırılmalarını talep ediyorum"

"SETE GİDERKEN ROLÜMÜ BİLE BİLMİYORDUM"

Ek gelir için figüranlık yapmaya karar verdiğini söyleyen genç adam, "5 yıl önce bir filme çağırdılar, sete giderken rolümü bile bilmiyordum. Teröristi oynayacaksın dediler, kostüm verdiler. Kostümü giydim, bir iki sahnede göründüm daha sonra işim bitti. Sette de bir hatıra fotoğrafı çekmiştik. 5 yıl sonra o fotoğrafa denk geldim, güzel bir hatıra diye, "Film setinden bir kare" notuyla paylaştım" dedi.

"YAZIYI SİLİP SADECE FOTOĞRAFI GÖSTERMİŞ" 

İş arkadaşının bu fotoğrafı gördüğünü söyleyen Gümüüşgöz, sonraki süreci şöyle anlattı:

"Art niyetiyle yazdığım yazıyı silip sadece fotoğrafı kullanarak müdürlerimize şikayet etmiş. Ben daha ne oluyor diyemeden işten atıldım. Yeni işe girdim, o kişi fotoğrafımı alıp yeni işimdeki birine atmış, o da müdürlere atmış."

"Pandemi döneminde zar zor bulduğum ikinci işimden de haksız yere kovuldum. 6 kardeşiz, annem babam çok yaşlı. Aileme bakmak zorundayım ama ekmeğimle oynuyorlar. Ben vatanını, bayrağını çok sevem, haram yemeyen vergisini ödeyen bir insanım. Bana neden böyle yapılıyor, hayatım karardı."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...