Tgrt Haber
30 Nisan 2019 10:03

Sri Lanka'da sosyal medya yasağı kaldırıldı

Sri Lanka'da kilise ve otellere gerçekleştirilen ve 253 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan sonra getirilen sosyal medya yasağı kaldırıldı.

Sri Lanka'da sosyal medya yasağı kaldırıldı
sri lanka,,sosyal medya yasağı,,kaldırıldı,

Sri Lanka hükümeti 21 Nisan Pazar günü kilise ve otellere gerçekleştirilen saldırılar sonrasında ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ve yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek amacıyla Facebook, WhatsApp ve Viber gibi sosyal medya sitelerine erişimi geçici bir süre kapatmıştı. Ülkede saldırılardan sonra getirilen sosyal medya yasağı kaldırıldı. 
Yasağın kaldırılması, Cumhurbaşkanı Mathripala Sirisena'nın Facebook, WhatsApp, Instagram, Viber ve YouTube gibi sosyal medya platformlarının saldırılardan sonra yanlış bilgilendirme ve söylentileri kontrol emekte başarısız olmaları halinde sürekli yasak koyma tehdidinden birkaç gün sonra gerçekleşti. 
Sirisena 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Bugün sosyal medya kısıtlamasını kaldırmayı planlıyorduk. Ancak dün paylaşılan çok fazla yanlış bilgi vardı, bu yüzden şimdi tekrar gözden geçiriyoruz. Bugün bu sosyal medya platformlarının başkanları ile görüşeceğim. Bu kontrol edilmezse tamamen yasaklayabilirim" demişti. 
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Başbakan Ranil Wickremesinghe halkı doğrulanmamış bilgileri ve temelsiz spekülasyonları yaymaktan kaçınmaya çağırdı. 
Sri Lanka yetkilileri saldırılarla ilgili Tevhid Cemaatini suçlamış ancak sonrasında basında saldırıların sorumluluğunu DEAŞ'ın üstlendiği haberleri yer almıştı. Sri Lanka'da patlamaların ardından hemen bir soruşturma başlatıldı ve yapılan güvenlik operasyonlarıyla 100'den fazla şüpheli gözaltına alındı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...