Tgrt Haber
06 Ekim 2021 14:13

Süper Lig’de teknik direktör kıyımı: Geçen sezonu 2'ye katladı

Süper Lig'in 2021-2022 sezonuna teknik direktör değişiklikleri damga vurdu. Ligin ilk 8 haftalık diliminde takımlar 9 hocayla yollarını ayırırken, geçen sezonun aynı döneminde bu sayı 4'te kalmıştı.

Süper Lig’de teknik direktör kıyımı: Geçen sezonu 2'ye katladı
süper lig,teknik direktör

Süper Lig'de bu sezon teknik direktör ayrılıkları erken başladı.

2021-2022 sezonunda 8 hafta geride kalırken, şu ana kadar 9 takım teknik direktör değişikliğine gitti. Kasımpaşa, Kayserispor, Adana Demirspor, Göztepe, Alanyaspor, Başakşehir, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor, alınan kötü sonuçlar nedeniyle hoca değiştiren takımlar oldu.

Kasımpaşa'da Şenol Can'ın yerine Cihat Arslan, Kayserispor'da Yalçın Koşukavak'ın yerine Hikmet Karaman, Adana Demirspor'da Samet Aybaba'nın yerine Vincenzo Montella, Göztepe'e Ünal Karaman'ın yerine Nestor El Maestro, Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yerine Bülent Korkmaz, Çaykur Rizespor'da Bülent Uygun'un yerine Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir'de Aykut Kocaman'ın yerine Emre Belözoğlu, Antalyaspor'da Ersun Yanal'ın yerine Nuri Şahin getirildi. İrfan Buz ile yollarını ayıran Yeni Malatyaspor ise henüz yeni hocasını bulamadı.

GEÇEN SEZONU İKİYE KATLADI

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunda ilk 8 hafta itibariyle toplam 4 teknik adam görev yaptığı takımla yollarını ayırmıştı. Bu sezon ise bu sayı ikiye katlanarak, ilk 8 haftalık periyotta 9 teknik direktör değişimi yapıldı. Son 2 sezonda ilk 8 hafta itibarıyla Trabzonspor'da Eddie Newton'ın yerine Abdullah Avcı, Kayserispor'da Bayram Bektaş'ın yerine Samet Aybaba, Ankaragücü'nde Fuat Çapa'nın yerine Mustafa Dalcı, Gençlerbirliği'nde ise Nobre'nin yerine Mustafa Kaplan geçmişti.

AVRUPA'NIN EN İYİ 5 LİGİNİ GERİ DE BIRAKTI

Öte yandan Süper Lig, Avrupa’nın en iyi 5 ligi baz alındığında en fazla teknik direktör değiştirilen lig oldu. Almanya Bundesliga’da bu sezon teknik direktör değiştiren takım bulunmazken, İngiltere Premier Lig’de Watford ve Fransa Ligue 1’de Bordeaux’da teknik direktörler görevine devam etmedi. İtalya Serie A’da Cagliari ile Verona’da teknik adamların görevine son verilirken, İspanya La Liga’da da Levante ve Getafe’de teknik direktörlük koltuğunda değişime gidildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...