Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2021 16:42

Suriyeli küçük kızın 2022'den beklentisi yürek burktu: Dileğim çadır

Suriye'de yıllardır süren iç savaşın etkili, en çok çocukları vuruyor. Vahşi katliamların sonucunda en güvenli bölge sayılabilecek İdlib'e sığınan aileler, olumsuz hava koşullarına rağmen hayatta kalma mücadelesi içinde. Röportaj esnasında kendisine 2022'den beklentisi sorulan küçük bir kız, verdiği cevapla savaşın çocuklar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Suriyeli küçük kızın 2022'den beklentisi yürek burktu: Dileğim çadır
suriye,idlib,çadır,beklenti,yeni yıl

Rejim saldırılarından kaçan kişilerin sığındığı İdlib'de, olumsuz hava şartları bölgede yaşayan aileleri çaresiz bırakıyor. Soğuk ve yağmurlarla mücadele eden ailelerin çocukları ise küçükcük bedenleriyle, zorluklarla mücadele etmeye çalışıyor.

"2022'DEN BEKLENTİM ÇADIR"

AL Jezeera'nın bölgede yaptığı bir röportaj, çocukların yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Oyuncak istemesi gereken yaştaki çocukların dilekleri sığınacak bir yere dönerken battaniyeden yapılmış bir çadırda yaşayan 10 yaşındaki kız çocuğunun sözleri herkesi ağlattı. Muhabirin '2022'den beklentin ne?' sorusuna 'çadır' cevabını veren kız çocuğuna sosyal medyada binelrce yorum yağdı. 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YARDIM MESAJI YAĞDI

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede milyonlarca kez tıklanan videoyu gören sosyal medya kullanıcıları, küçük kız ve ailesine yardım etmek için sıraya girdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...