Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 00:11

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların Kurban Bayramı öncesi memleketlerine dönüş yolculuğu başladı. Kilis'te oluşan yoğunluk sebebiyle Suriyeliler randevu sistemiyle kayıt yaptırıp randevu günü geldiğinde ülkelerine gidebiliyor.

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor
suriyeli,sığınmacı,bayram,ziyaret

Suriye'deki iç savaş, Esad rejiminin baskısı ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, dini bayramları ülkelerinde geçirmeyi tercih ediyor.

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeli sığınmacılar harekete geçti. Kilis Valiliğinin randevu sistemine kayıt yaptıran sığınmacılar, verilen randevu tarihi geldiğinde Suriye'ye geçiyor. Yurdun birçok bölgesinden sisteme kaydolan Suriyeli sığınmacılar, sınırın diğer tarafına geçmek üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geliyor.

VALİLİK İZNİNE BAĞLANDI

Sığınmacılar, Kilis Valiliğinden gerekli izinleri aldıktan sonra 5 Temmuz-18 Temmuz tarihlerinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgeleriyle beraber diğer şehirlere de gidebiliyor. Geçişler İl Göç İdaresi koordinesinde, emniyet ekiplerinin kontrolünde gerçekleşiyor. Pasaport kontrolünü de tamamlayan Suriyeliler, kendilerine sunulan otobüs hizmetiyle memleketlerine ulaştırılıyor.

Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

5 YILDA 403 BİN SURİYELİ BAYRAM İÇİN ÜLKESİNE GİTTİ

Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 2014-2019 arasında toplam 400 bin Suriyeli dini bayramlar için memleketine gitti. Geçen sene ise pandemi önlemleri sebebiyle gidişler İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığı için bayram için giden Suriyelilerin sayısı 3 bin civarında kaldı.

Geçen sene ise3 bin kişi ülkesine bayramlaşma için giderken, İçişleri Bakanlığı tarafından pandemi tedbirleri kapsamında Suriyelilerin gidişleri durdurulmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...