Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 12:21

Sürünerek girdiği sınavdan öğretmen olarak çıktı

2018 yılında KPSS sınavına koşarak yetişmeye çalışırken giriş kapısına geldiği sırada yerde sürünen Yasemin Demir yıllar sonra ortaya çıktı. Emekleri boşa gitmeyen genç kız, sürünerek girdiği sınavdan öğretmen olarak çıktı. Sosyal medyaya damga vuran görüntülerle ilgili yıllar sonra konuşan Demir, "Emeğin şovu olmaz" dedi.

Sürünerek girdiği sınavdan öğretmen olarak çıktı
kpss,sınav,öğretmen,kız

3 yıl önceki Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS), yetişmek için sınava gireceği okula koşarak gelen ve o sırada yerde sürünen Yasemin Demir, sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Yere düşmesine rağmen sınava girmeyi başaran ve şimdilerde edebiyat öğretmenliği yapan Demir, yıllar sonra yaşadığı o zor anları anlattı.

EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDI

Sınav için Ordu'dan Samsun'a doğru yola çıkan ve yolda karşılaştığı sıkıntılar sebebiyle sınava geç kalacağını düşünen Yasemin Demir, uzun süre mek verdiği sınava giremeyeceğini düşününce strese kapıldı. Yaşadığı kaygı ve yorgunluk sebebiyle kendini yere bırakan Demir, çevredekilerin "Sınava geç kalmadın" uyarısını bile duymamıştı. Ayağa kalkıp sınava yetişmeyi başaran genç kız, emeklerinin karşılığını alarak sınavda başarılı oldu ve öğretmenliğe başladı.

Sürünerek girdiği sınavdan öğretmen olarak çıktı

SOSYAL MEDYADAKİ YORUMLARDAN RAHATSIZ

Şanlıurfa'da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Yasemin Demir, 3 yıl önceki görüntüleri nedeniyle sosyal medyada kendisiyle alay edilmesinden rahatsız olduğunu belirtti.

Bu süreçte en büyük destekçilerinin öğrencileri olduğunu anlatan Demir, “O gün aslında her şey sıradan başlamıştı. Sınav için yola çıkmıştım fakat aynı gün aynı güzergahta bisiklet turu varmış. Sınav günü olunca trafik yoğunluğu da oluştu. Ben sınav yerime 3 kilometre kalınca yetişemeyeceğim korkusuyla arabadan inerek 3 kilometrelik yolu koşmak zorunda kaldım. Sınav kapısına gelince hem heyecan hem de yorgunluktan bir anda yere yığıldım. İçeriye sürünerek girmek zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

Sürünerek girdiği sınavdan öğretmen olarak çıktı

"EMEĞİN ŞOVU OLMAZ"

Sınav telaşından dolayı öyle davrandığını belirten Yasemin Demir, “Video sosyal medyaya düşünce insanlar benim şov olsun diye öyle yaptığımı söylediler. Halbuki öyle bir amacım kesinlikle yoktu. Hali hazırda KPSS için 3 yıldır hazırlanıyordum. Bölümüm edebiyattı, oldukça zor bir alandı. O telaşımın nedeni vermiş olduğum emeklerimdi. Emeğin şovu olmaz bence" dedi.

Öğrencilerinin büyük kısmının bu olaydan habersiz olduğunu dile getiren Demir, "Son paylaşımlarla birlikte onlar da öğrendi ve bana destek oldular. Ben artık yapılan eleştirileri ciddiye almıyorum. Beni eleştiren insanlar umarım bir gün emeğin önemini ve emek vermeden bir şeylerin olmayacağını kavrarlar” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...