Tgrt Haber
15 Eylül 2021 09:47

Taksi şoförünün yaş sınırı yükseltildi

Ticari araç kullanan şoförler için yaş sınırı 65’ten 68’e yükseltildi. Böylelikle ticari kullanan şoförler de bu yeni uygulamadan faydalanabilecek.

Taksi şoförünün yaş sınırı yükseltildi
Taksi şoförü,yaş,,taksi,

İstanbul’da yaklaşık 18 bine yakın bulunan ticari taksiyi ilgilendiren gelişme yaşandı. Ticari taksilere yönelik yeni gelişmeyi İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yaptığı duyuru ile açıkladı. Aksu’nun duyurusuna göre, şoförlerin yaş sınırında değişikliğe gidildi. Bundan sonra şoför olma yaşı 65’ten 68’e çıkarıldı. Yaşın yükseltimesi ile kalmayan değişiklikte 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın da yayınladığı genelgede bundan sonra 65 olan ticari taksi satın alma ve şoför olma yaş haddi 68'e çıkmış oldu.

69 YAŞINDAN GÜN ALANLAR KULLANAMAYACAK

68 yaşına çıkarılan yeni uygulama ile birlikte 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bir okuyucu 4 Kasım 2022 20:59

Yalancı basın yalan ha ber yazar

Sonraki Haber Yükleniyor...