Tgrt Haber
23 Ekim 2021 12:30

Tavuklarını telef eden tilkiyi yakaladı, karnını doyurup doğaya saldı

Mersin'de tavuk besleyen Hüseyin Gürül, kendisine ve komşularına ait 30 hayvanı telef eden tilkiyi, 1500 lira masraf edip yaptırdığı kafese kıstırdı. Tilkinin karnını doyuran Gürül, evinden uzak bir bölgeye götürdüğü hayvanı ilginç bir mesajla doğal ortamına saldı.

Tavuklarını telef eden tilkiyi yakaladı, karnını doyurup doğaya saldı
tilki,,tavuk,,mersin,

Mersin'de tavuklarına dadanan tilkiyle başı dertte olan Hüseyin Gürül, özel yaptırdığı kafesle hayvanı yakaladı. Tilkiye kafeste yemek ve su veren Gürül, hayvanı yeniden doğal ortamına bıraktı.

"BİR DAHA BİZİM BAHÇEYE GELMEK YOK"

Erdemli ilçesine bağlı Harfilli Mahallesi'nde hobi olarak süs tavukçuluğu yapan Hüseyin Gürül ile komşularının bahçesine giren tilki, yaklaşık 30 hayvanı telef etti. Zarar vermeden tilkiyi yakalamanın yollarını arayan Gürül, yaptığı araştırma sonrası 1500 TL masraf edip yaptırdığı özel kafes sayesinde tilkiyi yakaladı. Tilkinin karnını doyuran ve suyunu veren Hüseyin Gürül, evinden 40 kilometre uzağa götürdüğü hayvanı “Bir daha bizim bahçeye gelmek yok” diyerek yeniden doğal ortamına saldı. 

Tavuklarını telef eden tilkiyi yakaladı, karnını doyurup doğaya saldı
Tavuklarını telef eden tilkiyi yakalamak için özel kafes yaptırdı

"GÖNLÜMÜZ RAHAT"

Son zamanlarda başlarının tilkiyle belada olduğunu söyleyen Hüseyin Gürül, "Tavuk ve sülünlerimize tilki dadandı. Benim ve komşularımın yaklaşık 30 süs hayvanını ile yumurta tavuğunu telef etti. Hayvanın canını acıtmadan nasıl başa çıkabilirim diye düşündüm. Hırdavatçılara gittim, bununla ilgili hangi düzenekle yakalayabiliriz diye araştırdım ama hırdavatçılardaki düzenekler hayvanın canını yakacak şekilde dizayn edilmişti. O yüzden onları almadım, kendim masraf edip hayvanın canını acıtmayacak şekilde kafes düzeneği hazırladım. Kafesin bir tarafına canlı hayvan koyup kümesin yanına bıraktım. Sabah gelip baktığımda içinde bir hayvan vardı. Önce köpek zannettim ama sonra tilki olduğunu anladım” şeklinde konuştu.

Tavuk eti alıp tilkiyi beslediğini ve suyunu verdiğini belirten Gürül, ”Suyunu içti, etini de yedi, kendi gözümüzle gördük. Gönlümüz rahat, tok bir şekilde doğaya bıraktık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...