Tgrt Haber
16 May 2022 12:50 - Güncelleme : 16 May 2022 13:00

Tedavüldeki bozuk paraları kiloyla hurdacıya sattı! Böyle daha çok para ediyor

Topladığı 70 kilogram bozuk parayı, tedavülde olduğu halde değerinden daha fazla kazanmak amacıyla hurdacıya satan kişi yakalandı. Gözaltına alınan kişinin bozuk paraların kilosunu 70 liradan sattığını öğrenildi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
para,hurdacı

İhbar üzerine bozuk paraların değerinin üstünde bir fiyatla hurdacıya satıldığını öğrenen Beyoğlu Devriye Ekipler Amirliği polisleri, satıcı ve paraları satın alan hurdacıyı yakalayarak gözaltına aldı. ‘Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan hakkında adli işlem yapılan kişilerin, paraları böyle daha çok para ettiği gerekçesiyle sattığı öğrenildi.

İHBARI ALAN EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Beyoğlu Çukur Mahallesi’nde Perşembe günü saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, tedavülde olan bozuk paraların hurdacılara satıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı Mobil Park timi, hızlı bir şekilde adrese geçerek beklemeye başladı.

Bir süre bekleyen polis ekipleri, işyerine gelen şahıslara bozuk para satıldığından şüphelenerek harekete geçti.

“KİLOSUNU 70 LİRADAN SATIYORLAR”

İşyeri sahibi Ramazan Y.’nin yanına giden polis ekipleri, işyerinde bulunan çuvaldaki bozuk paraları kimden aldığını sordu. Ramazan Y. polis ekiplerine paraları aldığı şahısları tanımadığını, telefondan kendilerine ulaştıklarını ve tedavülde olan bozuk paraların da kilosunu 70 lira aldığını söyledi.

ADLİ İŞLEM YAPILDI

 Bunun üzerine Beyoğlu polisi işyeri sahibi Ramazan Y. ve sonrada tespit ettikleri paraları alan hurdacıya getiren Meshud A.’yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Emniyete götürülen şahsılara ifadelerinin alınmasının ardından “Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...