Tgrt Haber
06 Aralık 2021 16:14

Tefecilerin ağına düşen taksici baba intihar etti! 'Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum'

Ankara'da tefecilerin ağına düşen ve borcunu ödemesine rağmen aracının üzerindeki ipotek kaldırılmayan taksici Bünyamin T. intihar etti. Bünyamin T.'nin geride bıraktığı mektupta, "Ben çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Ölümümden tefeciler sorumlu" yazdığı ortaya çıktı.

Tefecilerin ağına düşen taksici baba intihar etti! 'Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum'
tefeci,intihar,taksici,taksi,ipotek,çete

Ankara'da tefecilerden borç alan ve daha sonra bu borcun tamamını ödediği halde taksisinin üzerindeki ipotek kaldırılmayan Bünyamin T. intihar etti. Geride "Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum" yazılı bir mektup bırakarak hayatını kaybeden babanın ölümünün ardından ekipler geniş çaplı inceleme başlattı.

Ankara'da paraya sıkıştıktan sonra tefecilerin kapısını çalan 60 yaşındaki Bünyamin T., taksisini ipotek ettirdi. Kısa sürede borcunun tamamını ödeyen ancak taksi üzerindeki ipoteği iptal edilmeyen Bünyamin T.'nin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Bir de 'Çamur' lakaplı Arif U.'nun tehditlerine maruz kalan ve daha fazla dayanamayan mağdur, geride bir mektup bırakarak intihar etti. Adam öldükten sonra da peşini bırakmayan tefeciler ise Bünyamin T.'nin çocuklarına ulaşarak babalarının kendilerine borçu olduğunu söyleyerek 120 bin lira aldı.

MALİ SUÇLARLA MÜCADELE DEVREYE GİRDİ

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri işin peşini bırakmayarak intihar mektubunda adı geçen 5 tefeciye yönelik çalışma başlattı. Mali polisin teknik ve fiziki çalışmasında galeri ve emlak işi üzerinden tefecilik yaptıklarını tespit etti. Tefecilerin polise yakalanmamak ve delil bırakmamak için tefe parası veren ile ipotek koyan kişileri ayrı ayrı seçtiğini, icra takibini ise 3'üncü kişiler üzerinden başlattıklarını belirledi. Tefeciler uyguladıkları bu yöntemle 16 kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı.

Tefecilerin ağına düşen taksici baba intihar etti! 'Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum'
İntihar eden Bünyamin T.'nin mektubu

VARLIKLI KİŞİLERİ SİLAHLA TEHDİT EDİP SENET İMZALATIYOR

Tefeciler, tahsilat sorunu yaşadıkları mağdurların üzerine ise 47 suç dosyası bulunan "Çamur" lakaplı Arif U.'yu gönderdi. Arif U. ayrıca Gölbaşı ilçesinde bulunan varlıklı isimleri Mogan Gölü kenarında silahla tehdit ederek senet imzalattığını tespit etti. İlçe halkı ve esnafı üzerine korku salan Arif U.'nun göl manzaralı villada yaşadığı ortaya çıktı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmaları tamamlamasının ardından operasyon için düğmeye bastı. Tefecilere yönelik düzenlenen baskında 5 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, kurusıkı tabanca, 67 adet LYRICA uyuşturucu, 26 senet, 2 adet müştekilere ait protokol ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildi.

"ÇOCUKLARIM HAKKINIZI HELAL EDİN"

Sabah'ın haberine göre, ocak ayında intihar eden Bünyamin T.'nin çocukları için bırakmış olduğu mektubuna ulaşıldı. Bünyamin T. mektubunda tefecilerin ölümünden sorumlu olduğunu kimden ne kadar aldığını detaylı şekilde yazdı. Mektubunda şunlara yer verdi..

"Beni mahveden tefeciler. Ben çocuklarımın yüzüne bakacak yüzüm yok. Benim ölümüm tefeci. … borcumu ödedim arabamın üzerinden rehini kaldırmadı. Dekontlar bankada var. Ben bunları bilsinler diye yazdım. Çocuklarım hakkınızı helal edin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...