Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 10:14

Teksas'ta asitle ateş eden kırbaç akrep paniği!

​Güneybatı Teksas'taki Big Bend Ulusal Parkı'nda görülen asit fırlatan kırbaç akrepleri, milli parkın ziyaretçilerine korku saçtı.

Teksas'ta asitle ateş eden kırbaç akrep paniği!
akrep,teksas

Güneybatı Teksas'taki Big Bend Ulusal Parkı'nda yaz yağmurları nedeniyle örümcek ve akrepler kendilerini göstermeye başladı. Hem yiyecek aramak hem de çiftleşme dönemleri nedeniyle görünürlükleri artan gruptan kırbaç akrepleri ise parkın ziyaretçilerini tedirgin ediyor. 

Sosyal medyaya da konu olan kırbaç akrepleri, ısırmalarının yanı sıra bir de sirkenin ana bileşeni olan %85 asetik asit püskürtebilen uzun, kırbaç benzeri kuyruklara sahipler. Bu akrepler hakkında bilgi sahibi olanlar ise gece ortaya çıkan pek de iyi görmeyen kırbaç akrepleri için ''Onları rahatsız etmezseniz iyi huylu olabilirler'' yorumları yapıyorlar.

Teksas'ta asitle ateş eden kırbaç akrep paniği!Texas A&M'nin AgriLife Extension Service'e göre, kırbaç akrepleri batı Teksas'ta ve Trans-Pecos bölgesinde bulunuyorlar. Çölde daha yaygın olarak görülemelerine rağmen otlaklarda, çalılıklarda, çam ormanlarında ve dağlarda da görüldükleri rapor edilmiş. 

CNN'in haberine göre kırbaç akreplerinin savunma mekanizması olarak kullandıkları asetik asit ise zehirli olmadığı için karşılaşıldığında panik yapılmaması gerekiyor.

Ayrıca kırbaç akrepleri, kırkayak, cırcır böceği ve diğer omurgasızları avlayarak besleniyorlar. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...