Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2019 16:53

Telefonla konuşmak için tırmanıyorlar!

Muş'un Yukarısızma ve Çiçekli köyü sakinleri, cep telefonuyla görüşme yapmak için tepeye çıkmak zorunda kalıyor.

Telefonla konuşmak için tırmanıyorlar!
telefon,yaşam,Muş

Kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki köylerin sakinleri, GSM hatlarının çekmediği köyde yakınlarıyla telefonda görüşme yapmak için en yakın tepeye çıkıyor.

Yukarısızma köy muhtarı Tahir Kapşigay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 yılında köylerine kurulan baz istasyonunun halen aktif hale getirilmemesi nedeniyle cep telefonlarını kullanamadıklarını ileri sürdü.

Telefonla konuşmak için tırmanıyorlar
Kapşigay, 40 hane ve 250 nüfuslu köyde şebekenin çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Acil bir durumda yaklaşık 3 kilometre yürüyerek tepelere çıkıp  görüşme yapmak zorunda kalıyoruz. Bu açıdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Köylüler haklı  olarak sürekli bana baskı yaparak, aktif olmayan cihazı kaldırmamı istiyorlar.  Buraya kurulan baz istasyonuna verici cihazı takılmadığı için aldığımız  telefonlar hiçbir işe yaramıyor."

Çiçekli köyü Muhtarı Remzi Sağın da baz istasyonunun aktif olmaması  nedeniyle köy sakinlerinin zorluk çektiğini belirterek, "Annem hastanede hayatını  kaybetti, ölüm haberini başka bir köyden gelerek bildirdiler. Bizim şebekemiz  çekmediği için İstanbul'daki akrabalarımıza ulaşmışlar. Onlar da Sarıdal köyüne  haber veriyor ve o köyde yaşayan kayın biraderim gece köyümüze gelerek bize acı  haberi ulaştırdı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...