Tgrt Haber
08 Şubat 2022 11:53

Tesadüfen fark edildi: Tokat Kalesi'nde insan silueti

Tokat Kalesi'nde beliren insan yüzü silueti, kent merkezinden rahatlıkla görülebiliyor. Burnu, ağzı ve çenesi ile sırt üstü yatan bir insanı andıran görüntü, gün batımında daha da belirgin hale geliyor.

Tokat Kalesi'nde görülen insan silueti ilk olarak bir fotoğraf sanatçısı tarafından fark edildi
Tokat Kalesi'nde görülen insan silueti ilk olarak bir fotoğraf sanatçısı tarafından fark edildi

Roma döneminde yol güvenliğinin sağlanması için kurulan Tokat Kalesi, gizli geçitleri ve yeni yeni ortaya çıkan diğer özellikleri ile gizemlerle dolu.

ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLUYOR

Osmanlı Devleti zamanında Kont Drakula olarak bilinen Romanya Prensi ve Eflak Voyvodası 3'üncü Vlad'ın 15'inci yüzyılda esir tutulduğu kalede, tesadüfen fark edilen insan silueti şaşkınlığa neden oluyor. Şehre hakim bir noktada sarp kayalıklar üzerine inşa edilmiş olan kalede bulunan insan yüzü silueti, kent merkezinden rahatlıkla görülebiliyor.

Tesadüfen fark edildi: Tokat Kalesi'nde insan silueti

IŞIKLANDIRMA YAPILACAK

Işıklandırma yapılarak gece de belirgin hale getirilecek Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tarihi kaledeki insan yüzü siluetinin yaklaşık 15 yıl önce bir fotoğraf sanatçısı tarafından fark edildiğini söyledi.

Tesadüfen fark edildi: Tokat Kalesi'nde insan silueti

Başkan Eroğlu, kaya parçalarının oluşturduğu insan siluetinin belirgin bir şekilde fark edilebildiğini belirterek şunları söyledi:

Özellikle yaz aylarında gün batımında insan silueti daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Biz orada ışıklandırma çalışması yaparak insan siluetini ortaya çıkaracağız. Geceleri de kaledeki insan silueti ortaya çıkmış olacak.

Kaledeki gizemli yüzü evliyaya benzeten vatandaşların yanı sıra eşsiz tabiat olayının kentin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirenler de oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...