Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2021 13:50

Teşkilatçı kurye beraat etti

Tuzla’da maske takmayıp polise direnen ve “Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin” sözleriyle gündeme oturan kurye Cihan Aksu’nun beraatine karar verildi.

Teşkilatçı kurye beraat etti
tuzla,kurye,istanbul,polis maske

Tuzla’da denetim sırasında maske takmayıp polise direnen ve telefonda konuştuğu kişiye söylediği "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin" sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Cihan Aksu'nun, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

SAVCILIK 5 YIL 3 AYA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Mahkemede ifadesi alınan sanık Cihan Aksu, “Kendilerine maskemi takacağımı söylememe rağmen idari para cezası kestiler. Bunun dışında onlara herhangi bir şekilde direnmedim. Hakaret etmedim” diyerek beraatini istedi. Duruşmada cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Savcılık Cihan Aksu’nun “zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istedi.

MAHKEME BERAATİNE KARAR VERDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, her ne kadar sanık hakkında ‘zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan dava açılmışsa da, sanığın üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...