Tgrt Haber
15 May 2019 16:23

TGRT'nin eski müdürlerinden Berkem son yolculuğuna uğurlandı

Türk Mukavemet Teşkilatında (TMT) Kıbrıs Türklerinin mücadelesinde yer alan ve TGRT’de genel müdürlük görevini yürütmüş olan Derviş Özer Berkem son yolculuğuna uğurlandı.

TGRT'nin eski müdürlerinden Berkem son yolculuğuna uğurlandı
tgrt,eski müdür

Türk Mukavemet Teşkilatında (TMT) Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs adasındaki mücadelesinde yer alan ve Türkiye’de özel televizyonların kurulmaya başlandığı dönemde TGRT'de genel müdürlük görevini yürüten Derviş Özer Berkem son yolculuğuna uğurlandı. Özer Berkem için ilk tören, Bayrak Radyo Televizyonu (BRT) kurumunda eski mesai arkadaşlarının katılımıyla yapıldı. Buradaki törene KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile kurum çalışanları ve yakın arkadaşları katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ,"Berkem ömrünü dolu dolu geçirdi. Bol bol da hizmet verdi, çok güzel şeylerle hatırlanacak” ifadelerini kullandı. 

KKTC bayrağı kızına teslim edildi 
Daha sonra Lefkoşa Mezarlığı'na getirilen Berkem'in cenaze törenine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, siyasi ve askeri erkan ile ailesi ve sevenleri katıldı. Lefkoşa İsmail Safa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Berkem'in KKTC bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında mezara taşındı. Berkem son yolculuğuna uğurlanırken, tabutunun üzerinde bulunan KKTC bayrağı kızına teslim edildi. 

“Berkem’in kaybı toplumumuzu ve beni derinden üzmüştür” 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, hayatını kaybeden Özer Berkem için bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Kıbrıs Türkünün bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan bir mukavemetçimizi, milli ve manevi değerlere yürekten bağlı çok değerli bir büyüğümüzü daha kaybettik. Özer Berkem, Bayrak radyosunun kurucusu, Bayrak televizyon yayınlarının başlatıcısı, pek çok hizmetin baş mimarı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun eski bir müdürü olarak hep anımsanacak, adını yayıncılık hayatımıza altın harflerle yazdırmış bir kişi idi. Özer Bey ben İstanbul’da Show TV Genel Müdür Yardımcısı iken, Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu (TGRT) Genel Müdürlüğü görevinde bulunuyordu ve Türkiye televizyon camiası içinde de saygın önemli bir yere sahipti. O dönemde daha yakından tanıma ve işbirliği yapma imkanı bulduğum Özer Berkem’in kaybı toplumumuzu ve beni derinden üzmüştür” ifadelerine yer verildi. 

“Berkem’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz” 
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı da Berkem için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun kuruluşundan beri içinde olan, ilk müdürü olarak BRT’yi planlayan ve bir mücahit olarak bağımsızlık mücadelesinde önemli roller oynayan, büyük dava ve inanç adamı Özer Berkem’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz” denildi. 
Özer Berkem’in sadece BRT’nin değil, bilgi ve birikimi ile Türkiye özel kanallarında da verimli çalışmalar yaptığını ve TGRT’yi sıfırdan kurarak önemli görevler ifa ettiğini belirten Arıklı, “Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Özer Berkem kimdir 
Derviş Özer Berkem 1939 yılında Kıbrıs Lefkoşa'da doğdu. 1957’de ilk ve orta, liseyi Lefkoşa'da bitirdi. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra 1962 yılında Kıbrıs Bayrak Radyo Televizyonunun (BRT) kurulumunda önemli yerlerde bulundu. BRT’nin Kıbrıs Türklerinin sesini dünyaya duyurması için büyük çaba gösteren Derviş Özer Berkem, Türkiye’de özel televizyonların yayın hayatına başlaması ile birlikte TGRT Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...