Tgrt Haber
09 May 2021 16:53

Thodex vurgununda ilk kez bir dava kabul edildi

Kripto para borsası Thodex'ten kripto para alan ancak sahibi hesaplardaki paralarla birlikte yurt dışına kaçınca mağdur olan bir kişi, zararının giderilmesi için mahkemeye başvurdu. Böylece Thodex olayıyla ilgili ilk kez bir dava kabul edilmiş oldu.

Thodex vurgununda ilk kez bir dava kabul edildi
thodex,soruşturma,dava,kripto para

Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Thodex oalyında sıcak bir gelişme yaşandı. Thodex borsasından kripto para alan İ.Ö. isimli bir kişi, sahibinin yurt dışına kaçması nedeniyle mağdur olunca Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne mağduriyetinin giderilmesi için dilekçe sundu.

Yıllarca çalışıp biriktirdiği parayı kripto paraya yatıran İ.Ö., 15,364 Ethereum cinsinde kripto para satın aldı. Bu miktarın TL değeri cinsinden davalı şirketin hesabına para yatırdığı dilekçede belirtildi. Mağdur İ.Ö., binlerce kişiden aldığı paralarla yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede ayrıca mağdurun sanal cüzdanına ulaşamadığı, borsa üzerinde işlem yapamadığı, kripto parasının sözleşmeye aykırı biçimde kullanıldığı belirildi. Oluşan mağduriyet nedeniyle de zararın karşılanması için davalı şirketin tespit edilecek her türlü taşınır, taşınmaz mal varlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konularak, üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep edildi.

Dava kabul edildi

Dilekçeyi inceleyen Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi davayı kabul etti. Mahkeme, davalı Thodex şirketine dava dilekçesinin tebliğinden itibaren cevap dilekçesi ile ilk itirazlarını sunmaları için 2 hafta zaman tanıdı. Davacının da gelecek cevaba karşılık vermesi için 2 hafta süre tanındı ve taraflar arasındaki dilekçe aşamalarının sona ermesinden sonra ön inceleme yapılması için gün belirlenmesi kararlaştırıldı.

Davacının Thodex hesabına yaptığı ödemelere ilişkin banka dekontlarının gönderilmesini isteyen mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği'nden de Thodex'in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin (hisse senedi, kasa hakkında) gönderilmesini talep etti.

Ön inceleme oturumu 9 Kasım'da

Mahkeme, davacı İ.Ö'nün avukatına, dava dilekçesinin hukuki deliller kısmında belirttiği davalı şirket defterleri, davalı şirketin tespit edilecek taşınır, taşınmaz malları, alacak hakları, banka hesapları ile kripto alım satım işlemlerine yönelik sözleşme, banka dekontlarının aslını ve onaylı örneğini sunmak üzere 2 haftalık süre verdi.

Davacı vekilinin, Thodex'in tespit edilecek her türlü taşınır, taşınmaz mal varlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konması talebinin ise davacı avukatının gerekli belgeleri sunduktan sonra değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme, ön inceleme tahkikat oturumunun ise 9 Kasım'da yapılmasına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...