Tgrt Haber
11 May 2022 18:17 - Güncelleme : 11 May 2022 18:26

Toplu sünnet töreninde skandal hata! Aileler şikayetçi oldu

Giresun’da düzenlenen toplu sünnet töreninde 31 çocuktan 6’sının ailesi, çocuklarının yanlış sünnet edildiği iddiasıyla belediyenin yolunu tuttu. Skandal iddia sonrası Sağlık İl Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Toplu sünnet töreninde skandal hata! Aileler şikayetçi oldu
Sünnet,Tören,Giresun

Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar Belde Belediyesi tarafından toplu sünnet töreni düzenlendi. Sünnet edilen 31 çocuktan 6’sının ailesi, çocuklarının yanlış sünnet edildiği iddiasıyla belediyenin yolunu tuttu.

Ailelerin şikayeti sonrası olayla ilgili açıklama yapan CHP’li Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Eyice, Bir doktor arkadaşımızın tavsiyesiyle özel bir klinikte pratisyen doktor ile irtibata geçtik. Yaptığımız protokoller sonucu toplu sünneti gerçekleştirdik” dedi.

Belediyeye 45 çocuk için müracaat edildiğini belirten Eyice, çocuklardan birkaç tanesinin cerrahi müdahale gerektiği için törende sünnet edilmediğini söyledi

“MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILIYOR”

Sünnet edilen 31 çocuktan 6’nının ailesinin yanlış sünnet edildiği iddiasıyla belediyeye müracaat ettiğini belirten Eyice, “Sünneti gerçekleştiren doktor il dışında olduğu için başka hastanelere yönlendirdik. Belediye olarak bütün ailelerimizin masraflarını karşılayarak gereken tedavileri için destek oluyoruz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLELER ENDİŞELİ

Çocuğunun yanlış sünnet edildiğinin iddia eden Emine K., “Belediyemizin duyurusu üzerine toplu sünnet için ben de müracaat ettim. Çocuğumu sünnet ettirdikten birkaç gün sonra sünnetinde farklılıklar görünce doktoru aradım. Beni özel bir hastaneye yönlendirdiler. Benim gibi birçok aile var. Bazı ailelerin çocukları yanlış sünnet edilmiş” diye konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI

Toplu sünnet töreninde ailelerin şikayetleri üzerine inceleme başlatıldığını belirten Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, “Yapılan sünnet bilgimiz dahilinde olan bir konu değildir. Özel bir klinik doktoru tarafından gerçekleştirilen bir sünnettir. Biz ailelerin şikayetleri üzerine bir inceleme başlattık. Konunun takipçisiyiz. Bizim yapılacak sünnet töreninden ailelerin şikayetleriyle bilgimiz oldu ve gereken incelemeyi başlattık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...