Tgrt Haber
08 May 2021 10:44

Trabzon'un en yaşlı annesi uzun yaşamanın sırrını açıkladı

Trabzon'da yaşayan Ayşe Üçüncü 106 yaşında 5 çocuk annesi ve 60 torun sahibi. Ayşe nine uzun yaşamanın sırrını ise az yemek olduğunu söyledi.

Trabzon'un en yaşlı annesi uzun yaşamanın sırrını açıkladı
en yaşlı anne,ayşe üçüncü

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yaşayan 106 yaşındaki Ayşe ninenin 5 çocuğu ve 60 torunu var. Trabzon'un en yaşlı annesi olan Ayşe nine uzun yaşam sırrını az yemeğe bağlıyor. 

Ayşe Üçüncü'yü evlatları yöresel yemeklerle besliyor. Hiç yanından ayrılmıyorlar.

Annesinin sofradan aç kalktığını söyleyen Hasan Üçüncü, babasının da 20 yıl önce 106 yaşında hayatını kaybettiğini söyledi. 

Annesinin yemek yemeyi sevmediğini kaydeden Hasan Üçüncü, ”Annem 106 yaşında ancak nüfusa kaç yılında kaydolduğunu bilmiyoruz. Resmiyette 1915 doğumlu. Annem genelde yemek yemeyi sevmez. Gençliğinden beri hiç bir zaman sofrada aşırı şekilde karnını doyurup kalkmaz. Genelde mahalli yemekleri yiyor. Süt, yoğurt, lahana, patates yer gençliğinde bunları yiyip içmiş. Gençliğinde çok az yemek yedi ve doğal beslendi. 4 kız, 1 erkek kardeşiz bir tanesi rahmetli oldu. Torun sayısı 60 civarı. Annem doktora ilk kez 20 yıl önce yüksek tansiyon nedeniyle gitti. Şu anda kalp yetmezliği nedeniyle ilaç kullanıyor. İki üç yıl önce yaylaya çıkmıştı. Kardeşler olarak sıralı şekilde bakmaya çalışıyoruz. Babam Muhammet Üçüncü 2 bin yılında 106 yaşında vefat etti" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...