Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 14:31

Tunuslular darbeye karşı 15 Temmuz'u örnek gösteriyor

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in "Meclis'in yetkilerini dondurma" kararının ardından Tunuslular, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimindeki direnişini örnek göstermeye başladılar.

Tunuslular darbeye karşı 15 Temmuz'u örnek gösteriyor
tunus,darbe,15 temmuz

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, dün gece Tunus resmi televizyonda yaptığı bir açıklamada Başbakanı Hişam El-Meşişi'yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini dondurduğu duyurdu. Said, bazı grupların iç savaş çıkarmak için para topladığını iddia etti ve kendi atayacağı başbakanla devam edeceğini söyledi.

Tunus'ta bazı kesimler darbeyi sevinçle karşıladı ve sokağa dökülüp kutlama yaptı. Görevden alınanlar ise destekçilerini direnişe davet etti. Darbe karşıtları ve destekçileri, Meclis binası önünde toplanarak karara tepki gösterdi. Çok geçmeden polis müdahalesi başladı. Gösteriler sırasında yaralananlar da oldu.

Tunus'ta yaşananlar, sosyal medyayı da ayağa kaldırdı. Türkiye'nin 15 Temmuz’da verdiği direniş mücadelesini akıllara getirdi. Bazı Tunuslular, darbe girişiminin önlendiği 15 Temmuz'u örnek göstererek, Türkiye'deki darbe girişimine ait görüntüler paylaştı.

Tunuslular darbeye karşı 15 Temmuz'u örnek gösteriyorSosyal medyada yayılan bu ve benzeri görüntüler ile darbe karşıtlarının, “Türkler başardı, biz de başaralım” diyerek birbirlerine ilham verdikleri belirtildi.

ANAYASAYA SAYGI ÇAĞRISI 

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Tunus'ta anayasaya, kurumlara ve hukukun üstünlüğüne saygı duyulması çağrısında bulundu. AB Komisyonu sözcülerinden Nabila Massrali, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin yetkilerini dondurma kararıyla ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Tunus'taki gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Massrali, "Tunuslu tüm aktörlere anayasaya, anayasal kurumlara ve hukukun üstünlüğüne saygı göstermeleri çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...