Tgrt Haber
15 Haziran 2021 16:03

Turistleri bıçaklayan kağıt toplayıcısı hakim karşısında

Beşiktaş’ta Rus uyruklu 3 turisti bıçaklayarak yaralayan kağıt toplayıcı hakkında 45 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Turistleri bıçaklayan kağıt toplayıcısı hakim karşısında
Beşiktaş,kağıt toplayıcısı

Tatil için Türkiye’ye gelen Rus uyruklu 2’si kadın 3 kişi Beşiktaş’ta kağıt toplayıcısının saldırısına uğradı. 3 arkadaş gündüz saatlerinde kaldıkları otelden çıkarak mega kentin tarihi yerlerini gezdiler. Gezintiden sonra Valideçeşme durağına gelen 3 arkadaş burada kahve aldıktan sonra hemen ilerideki bir banka oturarak içmeye başladı. Kahvelerini bitiren arkadaşlar ardından cadde üzerinde yürümeye başladı. O esnada kağıt toplayıcısı olduğu öğrenilen Hasan Hüseyin Yurtseven turistlere bıçakladı saldırdı.

SALDIRGAN YAKALANARAK TUTUKLANDI

Saldıerı sonrası Maxim M. elinden, Aleksandra V.'yi karnından, Aleksandra R.'yi ise vücudunun çeşitli bölgelerinden 9 kez bıçaklandı. Olayın ardından polis ekipleri yaptığı çalışmalar neticesinde 24 saat geçmeden Beyoğlu Cihangir’deki bir camide yakaladı. Saldırganın ayrıca 'Mala Zarar Verme', 'Kasten Yaralama', 'Ruhsatsız Silah Bulundurma', 'Hakaret', 'Tehdit', 'Uyuşturucu Kullanmak', 'Bisiklet ve Motor Hırsızlığı', 'Türk Bayrağına Zarar Verme', 'Güveni Kötüye Kullanma' ve 'İntihara Teşebbüs' suçlarından poliste 26 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Savunmasında turistlerin kendisine sataştıklarını belirten sanık Yurtseven, “Bana İngilizce bir şeyler söylediler. Biraz İngilizce biliyorum. Ne dediklerini anlamadım ama aşağılar gibi hareketler yaptılar. Kıyafetim biraz bozuktu. Ya dalga geçiyorlardı ya da benden şüpheleniyorlardı. Aramızda kavga çıktı. Yaralandıklarını sonradan öğrendim. Korkutmak için çakıyı salladım ama onlara geldi mi bilmiyorum. Ertesi gün camideydim. Polisler geldi beni aldı. Herhangi bir madde kullanmıyorum, sigara bile içmem. Kimseye sataşmam ama cezaevinde de dışarıda da hep bana sataşırlar. Mafya değilim, kabadayı değilim” ifadelerini kullandı. İddianamede, şüpheli Hasan Hüseyin Yurtseven’in 3 kişiye karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 27 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...