Tgrt Haber
13 Ağustos 2020 16:43 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor

Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nın eteklerinde çöl iklimi yaşanırken zirvesinde ise kutup iklimi görülüyor.

'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor
Türkiye&tt2;nin çatısı,Ağrı Dağı

Yurdun en yüksek rakımlı noktası olması sebebiyle "Türkiye'nin çatısı" olarak bilinen Ağrı Dağı'nda neredeyse çöl ve kutup iklimi aynı anda yaşanıyor.

Iğdır ve Ağrı sınırları içerisinde yer alan ve 5 bin 137 metre yüksekliğiyle "Türkiye'nin çatısı" olarak nitelendirilen Ağrı Dağı hem iklim koşulları hem de bitki örtüsüyle dikkati çekiyor.

Şu sıralar dağın eteklerinde çöl iklimi yaşanırken, her bin metrede hava sıcaklığı değişerek ilkbahar ve sonbahar mevsimini andırıyor.

Yurdun en yüksek noktası olan ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Ağrı Dağı'nın zirvesinde ise ağustos ayında kış mevsimi yaşanıyor.

Dağın eteklerinden itibaren yükseldikçe değişen hava şartları nedeniyle de birbirinden farklı bitkiler yetişiyor. Yetişen bitkiler dağın coğrafi güzellikleriyle görülmeye değer manzaralar sunuyor.

Ağrı'dan fotoğraflar:

'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor'Türkiye'nin çatısı' kutup ve çöl iklimini birlikte yaşıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...