Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 12:52

Türkiye'nin en kısa kadını: Köyüme yol yapın

Dünyanın en kısa boylu kadını olarak Guinness rekorlar kitabına giren ancak 2010 yılında bu unvanını kaptıran, şu anda da Türkiye’nin en kısa boylu kadını olan 32 yaşındaki Elif Kocaman, yürüyemediği için köyünün yolunun yapılmasını istedi

Türkiye'nin en kısa kadını: Köyüme yol yapın
türkiye,,Elif Kocaman,,Guinness,

Dünyanın en kısa boylu kadını olarak Guinness rekorlar kitabına giren ancak 2010 yılında bu unvanını kaptıran, şu anda da Türkiye’nin en kısa boylu kadını olan Elif Kocaman (32), yaşadığı Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde yürüyemediği için köyünün yolunun yapılmasını istedi.

BİR YAŞINDAN SONRA BOYU UZAMADI

Yaşadığı bir tür kemik hastalığından dolayı 1 yaşından sonra boyu hiç uzamayan 72,6 santim uzunluğundaki Elif Kocaman, 2010 yılında dünyanın en kısa boylu kadını unvanı ile Guinness rekorlar kitabına girdi. Bu rekoru 1 yıl elinde tutan Elif Kocaman, 2011 yılında 69 santimlik ABD'li üniversite öğrencisi Bridgette Jordan'a bu rekoru kaptırdı.

Türkiye'nin en kısa kadını: Köyüme yol yapın

"BU YOLDA YÜRÜYEMİYORUM"

Şu anda da hala Türkiye’nin en kısa boylu kadını olma özelliğini taşıyan Elif Kocaman, yaz aylarında yaşadığı yer olan Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyündeki yolun yapılmasını istedi. Yolda yürüyemediğini belirten Elif Kocaman, “Köyümün yolları bozuk, bu yolda yürüyemiyorum, özellikle şu yokuşu çıkamıyorum. Köyümün bu yolunun yapılmasını istiyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...