Tgrt Haber
22 Ekim 2021 18:45

Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde yeni gelişme! Cinayet zanlısı serbest bırakıldı

Türkiye’nin konuştuğu Konya’da cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyükşen çiftini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Abdulhamid U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde yeni gelişme! Cinayet zanlısı serbest bırakıldı
Büyükşen,Büyükşen cinayeti,

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan müstakil bir evde işlenen cinayette , Metin Büyükşen (55) ve Necla Büyükşen (54) çifti, eve giren yüzü maskeli bir saldırgan tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Başına tüfeğin dipçiğiyle vurulan kızları Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak yaralı kurtuldu. Olayın ardından 3 yıl geçmesine rağmen saldırgan bulunamamıştı.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Türkiye’nin konuştuğu cinayette katil zanlısının bulunmaması üzerine Necla ve Metin Büyükşen'in doktor oğlu Osman Büyükşen bir televizyon programına çıkarak katilin yakalanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi. Cinayetin çözülebilmesi için Jandarma özel olarak JASAT ekiplerini görevlendirdi. Şafak vakti düzenlenen operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınırken bazı ev ve araçlarda arama yapıldı. 

YANLIŞ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Soruşturma kapsamında, 25 şüpheli arasında bulunan Abdullah B. ve Esra T. Konya Adliyesine sevk edildi. Abdullah B. ve Esra T.'nin azmettirici oldukları iddia edilirken, şüphelilerin azmettirdiği ve firari olduğu öne sürülen cinayet zanlılarının yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü iddia edildi. Esra T.'nin öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra T.'nin, Hüseyin K.'nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah B.'ye anlattığı ve sevgilisinin de para karşılığı 2 kişi kiralayıp korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü. Abdullah B.'nin kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi.

ADLİ KONTROL İLE SERBEST KALDI

Şüpheliler Abdullah B. ve Esra T. 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya O. ve Mustafa O. de 'kasten öldürmeye yardım etme' suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 1 şüpheli adli kontrol kararı, jandarmadaki 20 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Cinayete kurban giden Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen çiftinin cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla Ankara'da yakalanan Afganistan uyruklu Abdulhamid U. tutuklandı. 3 ay cezaevinde kalan Abdulhamid U. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...