Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 17:20

Evinde ölü bulunmuştu, 40 milyonluk servetini bağışladığı ortaya çıktı

Bolu’da evinde ölü bulunan 65 yaşındaki Ulvi Eker’in yaklaşık 40 milyonluk servetini eğitim vakfına bağışladığı ortaya çıktı.

Evinde ölü bulunmuştu, 40 milyonluk servetini bağışladığı ortaya çıktı
Ulvi Eker,Bolu,Türk Eğitim Vakfı,eğitime bağış

Yalnız yaşayan Ulvi Eker’den 2 gündür haber alamayan yakınları durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Eker’in evine giden polis ekipleri zile basması ve kapı tıklatmasına rağmen herhangi bir tepki gelmemesi üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla girilen evde Eker’in yerde hareketsiz yattığı görüldü. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrol neticesinde Ulvi Eker’in kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Ulvi Eker’in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

SERVETİNİ EĞİTİME BAĞIŞLADI

Yalnız yaşayan ve çocuğu olmayan Ulvi Eker’in ölmeden 4 ay önce 40 milyon liralık servetini Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan yapılan sayılı bağışlardan biri olan bağış ile ilgili Türk Eğitim Vakfı’nın Şubeler Genel Koordinatörü Ömer Turna, “Ulvi bey yaklaşık 5 ay önce bizleri Bolu’ya davet ederek tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı’na bırakmak istediğini söyledi. Bizimle noterde vekaletname düzenledi. Kendi adına kayıtlı banka hesaplarındaki paraları ve taşınmazları mahkeme sonucunda Türk Eğitim Vakfı hesaplarına geçecek. Dolayısıyla burada biriken parayla Ulvi bey adına başarılı ancak ekonomik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. 40 milyon civarında bir mal varlığı olduğu söyleniyor. Böyle bir mal varlığı çıktığı takdirde biz yılda 500 öğrenciyi okutacak kadar büyük bir meblağ oluşturuyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...