Tgrt Haber
03 Mart 2022 10:10 - Güncelleme : 03 Mart 2022 10:19

Dolandırıcıların son kurbanı eski bakan yaşadığı dehşeti anlattı! 20 gün boyunca tehdit, hakaret…

Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara yarım milyon lira kaptıran ve 15 milyon lira değerindeki, Bebek’teki evini de son anda kurtaran eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğ’nun ifadesi ortaya çıktı. Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı’nın da kurban seçtiği dolandırıcıların kendisine kabusu yaşattığını anlatan Köylüoğlu, “20 gün boyunca tehdit ve hakaretlerle yaşadım” dedi.

Dolandırıcıların son kurbanı eski bakan yaşadığı dehşeti anlattı! 20 gün boyunca tehdit, hakaret…

Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu, ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı’yı da dolandıran şebekenin ağına düştü. Yarım milyon lira kaptırdıktan sonra Bebek’teki 15 milyon lira değerindeki evini de satmaktan son anda kurtulan Köylüoğlu ifadesinde, şebekenin 20 gün boyunca kendisine ve yakınlarına ait bilgileri söylediklerini, tehdit ve hakaretlerle kendisini baskı altına aldıklarını anlattı.

'OPERASYON SIRASINDA KİMLİK BİLGİLERİNİZ KULLANILDI'

Prof. Dr. Ahmet Demirel'in 10 günde 10 milyon, ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'nın da 500 bin lira ve altınlarını alan telefon dolandırıcılarının son kurbanı Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu oldu. 82 yaşındaki eski bakan, kendisini arayan ve savcı ile polis numarası yapan dolandırıcılara bankalardaki tüm birikimini kaptırdı. Eski bakan, oğluna ait olan İstanbul Sarıyer İstinye'de lüks bir sitede yaklaşık 15 milyon liralık dairesini de dolandırıcılara devredecekken evin satışı vekalette sorunu çıktı. Bunun üzerine Köylüoğlu, avukatı aracılığıyla güvenlik güçlerine sunduğu şikayet dilekçesinde nasıl dolandırıldığını ve yaşadığı kabus dolu 20 günü anlattı.

Sabah’ın haberine göre, kendisini Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Galip Öztürk olarak tanıtan bir kişi ve daha sonra devreye giren kişiler, 'Devlet adına yürütülmekte olan bir operasyon sırasında sizin kimlik bilgileriniz kullanıldı. Bu durumun farkındayız. Bu kişileri yakalamak üzere operasyon gerçekleştireceğiz. Sizden yardım talep ediyoruz' dediklerini ve kendisinin de kabul ettiğini söyledi.

'OPERASYON BİTİMİNDE ZARARINI KARŞILAYACAĞIZ'

Köylüoğlu ifadesinde, "Bana, 'Ben emir verinceye kadar internet bankacılığını kullanma' dediler. Kendisini Antalya Asayiş Şube Başkomiseri İhsan Demir olarak tanıtan dolandırıcı ise, operasyondan sonra zararımın örtülü ödenekten giderileceğini, can ve mal güvenliğimin devlet garantisinde olduğunu söyledi. Benim vereceğim paraların seri numaraları alınacak, operasyon yapılacak kişilere yem olarak gönderilecekmiş. Suçlular operasyonla suçüstü yakalanacak ve operasyon bittiğinde zararımı tazmin edeceklerini söylediler" dedi. 

Dolandırıcıların son kurbanı eski bakan yaşadığı dehşeti anlattı! 20 gün boyunca tehdit, hakaret…

'KİMLİK NUMARANIN SON 3 HANESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Dolandırıcıların kimlik numarasının son 3 hanesini güvenlik amacıyla değiştirileceğini söylediklerini belirten Köylüoğlu, "Banka hesaplarımdan bilgim, iznim olmadan Ferhat Söğütlü ve Yusuf Yıldırım isimli kişiler internet bankacılığı üzerinden vadeli hesapları kapattırdı. Bana ait hesaplar arasında aktarma yaparak yine vadeli döviz hesabını da liraya çevirttirerek havale yaptılar" ifadelerini kullandı. 

Eski bakan ayrıca üzerine kripto para alım satım işlemlerine aracılık eden bir siteden hesap açtıklarını ve paraları buraya havale ettiklerini söyledi. 

"BASKIYLA SAĞLIKLI KARAR VERMEME ENGEL OLDULAR"

Telefonuna yapılan müdahalelerle internete girmesinin önüne geçildiğini söyleyen Köylüoğlu, "Banka hesabımdan para çıkışı yapılınca bana mesaj geliyordu ancak, telefonumu bu kişilerle eşleştirdiğim için hesap hareketlerimdeki işlem bilgilendirmesi benim telefonlarıma gelmiyordu. Hatta telefonum bozuldu ve yeni telefon almak zorunda kaldım. Beni şifre değişimi için 2 kez bankaya gönderdiler" dedi. 

20 gün boyunca kendisinin ve yakınlarının bilgileriyle tehdit ve hakaretlerle yaşadığını belirten Eski Bakan Köylüoğlu, "20 gün boyunca bu şekilde yaşadım. Bu süreç boyunca İzmir Foça'da tek başıma yaşıyordum. Kimseden yardım alamadım. Kurdukları baskıyla, sağlıklı kararlar vermeme engel oldular" ifadelerini kullandı. 

Köylüoğlu, dolandırıcıların bir telefonunu sürekli açık bırakmasını söyledilerini, eğer telefon kapanırsa, saat başlarında arayıp 'Alo' demesi gerektiğini söyledi. 

'PENCERE VE KAPILARI KAPATIP EVDE OTUR'

Köylüoğlu ifadesinde, "Evimin pencere ve kapılarını kapatmamı, evde oturmamı söyleyen bu kişilerin aralıksız bir şekilde kontrolü ve baskısı altında kaldım. Oğlumun üzerine olan Sarıyer'de lüks bir sitede bulunan ev, bu kişilerin belirleyeceği kişilere satışını yapmam için beni zorladılar. Bu sebeple İstanbul'a Sarıyer Tapu Dairesi'ne gittim. Vekalette sorun çıkınca gerçekleşmedi ve oğlumun yanına gittim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...