Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2020 18:10

Van’da meydana gelen sel tren yolu ve tarım arazilerine zarar verdi

​Van’da etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen sel Özalp karayoluna, tren raylarına ve tarım arazilerine zarar verdi.

Van’da meydana gelen sel tren yolu ve tarım arazilerine zarar verdi
van,,yaşam,,sel,,tarım,

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden sabah saatlerinde yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirilmişti. Öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak nedeniyle İpekyolu ile Özalp ilçeleri sınırında sel meydana geldi. Van-Özalp karayolu da sel nedeniyle bir süre kapandı. Sel sularının durması üzerine iş makineleri tarafından karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Tren ulaşımına da zarar veren sel, işçilerin uzun uğraşı sonrası raylarda biriken atıklar temizlenebildi. 

Üç koldan gelen selin tarım arazilerine büyük zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, zararın karşılanması için yetkililerden yardım beklediklerini belirtti. 

İtfaiye ekipleri bölgede çalışma yaptı 
İpekyolu ilçesine bağlı Gövelek Mahallesi’ndeki sel baskınına Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı İpekyolu ile Tuşba grup amirliğinden ekipler de gerekli güvenlik önlemlerini alarak bölgede çalışma yürüttü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...